Marc Gasol’ün forması Memphis Grizzlies tarafından emekli edildi

NBA takımlarından Memphis Grizzlies 11 yıl boyunca takımda oynayan İspanyol yıldız Marc Gasol'ün 33 numaralı formasını emekli etti.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Mar Gasol'ün 33 numaralı forması FedExForum'un tavanına asıldı.

Memphis Grizzlies formasıyla NBA tarihine geçen performanslara imza atan Marc Gasol geçen gece eski takımı tarafından onurlandırıldı. Grizzlies tarihinin en önemli oyuncularından olan Gasol’ün 11 yıl boyunca terlettiği 33 numaralı forması eski takımı tarafından emekliye ayrıldı.

Törende Grizzlies tarihinde forması emekli edilen ikinci isim olan Gasol’e birlikte oynadığı takım arkadaşlarından ve Memphis tarihinde forması emekli edilen ilk isim olan Zach Randolph’un yanı sıra Mike Conley ve Tony Allen da eşlik etti. Seremonide Marc’ın ağabeyi Pau Gasol de yer aldı.

Gasol salonda toplanan binlerce Memphis taraftarına şöyle seslendi:

“Dokuz yaşındayken basketbolu şu anki çocuklar gibi oynardım. Michael Jordan gibi geriye çekilerek atışlar yaptığımı, Larry Bird gibi üçlük attığımı ya da Magic Johnson gibi bakmadan asist yaptığımı hayal ederdim. Aradan 25 yıl geçti, şu anda Tony Allen’ın rakip takımdaki en iyi oyuncuyu nasıl savunacağını hayal ediyorum. Zach Randolph’un nasıl maçın bir bölümünü domine edeceğini ve canavar olacağını hayal ediyorum. Peki Mike Conley bunların hepsini nasıl dengeleyecek? En büyük hedefimi, NBA şampiyonluğunu gerçekleştirdiğimde benim için değeri çok büyük bu üç adam yanımdaydı. Bu ve bunun gibi pek çok sebep için hepsine teşekkür ediyorum. Sonsuza kadar minnettar olacağım” dedi.

2007 Draft’ında Los Angeles Lakers tarafından seçilen Marc Gasol büyük kardeşi Pau Gasol’ü de kapsayan bir takas sonucu Memphis Grizzlies’e gönderilip bir yıl sonra NBA kariyerine orada başlamıştı. 11 yıl boyunca formasını giydiği Memphis’te üç kez All-Star olma başarısı gösteren İspanyol uzun, bir defa da yılın savunmacısı seçilmişti. 2019’da ayrıldığı Memphis sonrası Toronto Raptors’a katılıp orada kariyerinin ilk ve tek NBA şampiyonluğunu elde eden Gasol, son olarak bir yıl draft olduğu Lakers’ta ter döküp 2021’de NBA kariyerini noktalamıştı. NBA sonrası ülkesine dönen yıldız uzun, iki yıllık Girona macerasının ardından 2023’te basketboldan emekliye ayrılmıştı.

Marc Gasol hali hazırda Memphis Grizzlies tarihinin en çok dakika parkede kalan, en fazla ilk beş başlayan, en çok saha isabeti ve serbest atış isabeti bulan, bunların yanında en fazla ribaunt alıp en çok blok yapan oyuncusu konumunda.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.