Marc Marquez bunu çok beklemişti: Üç yıl aranın ardından gelen büyük zafer

Bir önceki gün Sprint yarışını kazanıp 1042 günün ardından kürsünün zirvesine ulaşan MotoGP'nin yaşayan efsanesi Marc Marquez bu kez de Aragon GP'de zafere uzandı. Marquez'in üç yılı aşkın süre sonra kazandığı mücadelede Bagnaia yarış dışı kaldı.

Spor 1 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Marc Marquez'in dönüşü muhteşem oldu.

MotoGP’de sezonun 13’üncü hafta sonu Aragon’da düzenlenen ana GP yarışıyla sona erdi. Cumartesi günü Sprint zaferi elde edip 1042 gün sonra kürsünün en üst basamağına çıkan Marc Marquez ana yarışa pole pozisyonunda başladı. Tıpkı bir önceki gün olduğu gibi yine iyi start alan Marquez ilk viraja gelinirken liderliğini korudu. İspanyol sürücüyü Acosta ve Alex Marquez takip etti. Şampiyonluk adayı Pecco Bagnaia ise bir başka kötü startın ardından iki sıra birden kaybetti.

Marquez’in ardındaki isimlerle arayı açtığı dönemde Jorge Martin de yükselişini sürdürdü ve ikinciliğe kadar çıktı. Pecco Bagnaia ise son 10 tura girilirken podyuma göz kırpmaya başladı. Son altı tura girilirken Pecco, Alex Marquez’i iyice sıkıştırdı. İkilinin mücadelesinde Pecco dışarıdan atak yapsa da devamında yaşanan kaza sonrası iki Ducati sürücüsü birden yere düştü ve yarış dışı kaldı.

Bu kazananın ardından Acosta üçüncü, Jorge Martin ikinci olarak podyumda yer aldı. Zafer de 1043 gün sonra bu tada yeniden erişen Marc Marquez’e gitti.

Binder dördüncü olurken Bastianini beşinci sırada damalı bayrak gördü. Bu sonucun ardından Jorge Martin genel klasmanda Bagnaia’yı geçerek zirveye yerleşti. Sezonun 13’üncü yarışı 6-8 Eylül’de San Marino’da düzenlenecek.
Pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
1. Jorge Martin (İspanya): 299 puan
2. Francesco Bagnaia (İtalya): 276
3. Marc Marquez (İspanya): 229
4. Enea Bastianini (İtalya): 228
5. Pedro Acosta (İspanya): 148

Monza'da Leclerc şahlandı: İtalya'da herkes mutlu çünkü Ferrari kazandıMonza’da Leclerc şahlandı: İtalya’da herkes mutlu çünkü Ferrari kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.