Marcel Tisserand: Trabzonspor, Fenerbahçe’nin en büyük düşmanı

2021-22 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Marcel Tisserand o sezonki Trabzonspor deplasmanı sonrası yaşananları anlattı.

Spor 7 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tisserand'dan Fenerbahçe günlerine dair açıklama.

31 yaşındaki Kongolu Marcel Tisserand an itibariyle kariyerine Suud ekiplerinden Abha’da devam ediyor. 2020-2022 yılları arasında Fenerbahçe’de de forma giyen Tisserand 2021-22 sezonunda deplasmanda oynadıkları Trabzonspor maçının ardından yaşadıklarını anlattı.

O sezon Vitor Pereira yönetiminde sezona giren ekip Trabzonspor’la şampiyonluk çekişmesi içindeydi. İlk haftaları rakibinin önünde geçen ekip deplasmana gitti. 3. dakikada Diego Rossi ile öne geçen ekipte 23. dakikada Kim Min-jae direkt kırmızı kart gördü ve oyun dışı kaldı. Bu tartışmalı kararın ardından 25. dakikada Bakasetas serbest vuruştan attığı şutla ağları buldu ve skora eşitlik getirdi. Maç boyu beraberliği korumaya çalışan Fenerbahçe bunu başaramadı ve 87’de Bakasetas, 90’da Yusuf Sarı’nın golleri bordo-mavililere galibiyeti getirdi.

Dursun Özbek: Sporculara borcumuz sıfırDursun Özbek: Sporculara borcumuz sıfır

Söz konusu kırmızı kart pozisyonuna maç sonu tepki geldi. Fenerbahçe cephesi taraftarı havaalanına çağırdı. Havaalanında toplanan kalabalık takımı karşılarken Başkan Ali Koç eline aldığı megafonla hem takıma hem taraftara hitap ediyordu. Marcel Tisserand o gece hissettiklerini anlattı. Nafi Alpay’ın Türkçeye çevirdiği açıklamalarda Tisserand “Türkiye’de Fenerbahçe forması giydiğim dönemde beni en çok etkileyen olay Trabzonspor ile oynadığımız maç sonrası yaşananlar oldu. Trabzonspor, Fenerbahçe’nin en büyük düşmanı. Galatasaray’dan bile daha büyük bir düşman. Bu takımlar arasında her sezon olduğu gibi şampiyonluk açısından önemli bir maça çıktık ve biz o maçı ufak bir haksızlıkla kaybettik. İstanbul’a döndüğümüzde havaalanında basın toplantısı gerçekleştirdik. Yaklaşık 5-10 bin taraftar ve basın mensupları vardı” dedi.

Tisserand o gece hissettiklerini “Gece 2 ya da 3 olmalı. Tüm basın orada. Başkanın elinde megafon ‘Hakkımızı yediler vs’ diye bağırıyordu. Benim o an tek isteğim bir an evvel eve gitmekti. Bir numaralı düşmanımıza karşı kaybetmişiz, Türkler zaten böyle durumlarda öfkeli oluyorlar… Havaalanına bir geldik, her yer tıklım tıklım. Gecenin bir yarısı… kulüp, taraftarları havaalanına çağırmış. Ben hayatımda böyle bir olaya şahit olmadım” diye anlattı. Fenerbahçe o karşılaşmanın ardından oynadığı beş maçta yalnızca bir kez kazanabilmiş ve rakibi Trabzonspor’la arasındaki puan farkı açılmıştı.

Derbide 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı olacakDerbide 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.