Marek Hamsik, sezon sonunda emekli oluyor

Trabzonspor’un Slovak yıldızı Marek Hamsik, takımın basına açık gerçekleştirilen idmanında basın toplantısı düzenledi ve sezon sonunda emekli olacağını duyurdu.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hamsik, basın açıklamasında emekliliği duyurdu.

Marek Hamsik, yıllarca Serie A takımlarından Napoli forması giydikten sonra 2021-22 sezonu başında Trabzonspor’a transfer oldu. Slovak yıldız, takımda etkisini erkenden gösterdi ve şampiyonluk yolunda büyük pay sahibi oldu. Yetenekli isim, hem İtalya’da hem Türkiye’de büyük iz bıraktığı yeşil sahaya veda etme kararı aldı.

Marek, 37. haftada oynanacak Alanyaspor maçı öncesi gerçekleştirilen basına açık idmanda bir basın toplantısı düzenledi. Hamsik, soru almadığı toplantıda kariyerine son vereceğini açıkladı. Kararı almanın kolay olmadığını belirten Hamsik, “Bu kararı almak benim adıma kolay olmadı ama ailemle konuştuk. Onlar da babalarının artık eve dönmesi gerektiğini söylediler. Benim için harika bir yolculuk oldu. Cumartesi günü Alanyaspor maçı Trabzonspor’da benim oynadığım son iç saha maçı olacak” dedi.

Rekorların futbolcusu Fernando Muslera: 12 yıl 15 kupa!Rekorların futbolcusu Fernando Muslera: 12 yıl 15 kupa!

Futbolun kaderi olduğunu belirten Hamsik, 4 yaşında başladığı yolculukta kendisine şans veren tüm kulüplere teşekkür etti. Ailesi ve yakınlarına da verdikleri destek için teşekkürlerini ileten 35 yaşındaki isim, “Benim için harika bir yolculuktu. Son günlerin ve son maçların tadını çıkaracağım. Şu an ağlamıyorum belki ama hem çok mutlu, hem de başarabildiğim şeyler adına gururluyum” şeklinde konuştu.

Marek Hamsik’in kariyeri

Marek Hamsik futbol kariyerine ülkesinin Jupie kulübünde başladı. Ardından başkent ekibi Bratislava’nın altyapısına transfer olan oyuncu 2004 yazında Brescia’nın 19 yaş altı takımına geçiş yaptı. İtalya’da uzun bir kariyer inşa edecek olan Marek, Mart 2005’te Brescia A Takımı’na geçti. 2007’ye kadar burada forma giyen oyuncu 2007 yazında efsaneleşeceği Napoli’ye transfer oldu.

Süper Lig'de her yer 'Premier'... Bir tek alkış eksik!Süper Lig’de her yer ‘Premier’… Bir tek alkış eksik!

Hamsik, 5.5 milyon Euro’ya transfer olduğu Napoli’de tam 12 sezon forma giydi. Bu süreçte 2 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası kazandı. 2019’da 20 milyon Euro karşılığında Çin’in DL Yifang takımına transfer oldu. Mart 2021’de Göteborg’a gitti ve 2021 yazında Trabzonspor’a imza attı. Hamsik, kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu 2021-22 sezonu sonunda Trabzon’da yaşadı. Oyuncu, Karadeniz ekibiyle bir de Süper Kupa kaldırdı. Kariyeri boyunca 709 maçta boy gösteren yetenekli orta saha, 144 gol atıp 112 asist yaparken yalnızca 2 kırmızı kart gördü. Marek Hamsik, ülkesi Slovakya için tam 136 maçta forma giyip 26 gol ve 20 asist üretmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.