Mbappe’nin başı Çin’le derde girdi: Şakası pahalıya patladı

Real Madrid'in Fransız yıldızı Kylian Mbappe'nin katıldığı bir programdaki Mao'yla ilgili sözleri Çin'de tepki çekti. Çin'deki markalar futbolcuyla sözleşmelerini feshetti, devlet televizyonu CCTV de LaLiga yayınlarını askıya aldı.

Spor 27 Ekim 2026

Real Madrid’in Fransız yıldızı Kylian Mbappe’nin Fransa’da yayımlanan The Bridge programında Çin’in kurucu lideri Mao hakkındaki sözleri sponsorluk kaybı getirdi. Çin’deki birçok firmanın futbolcuyla sözleşmelerini feshettiği bildirildi.

Mbappe’ye programda “Seni internette en fazla güldüren şaka hangisi” sorusu yöneltildi. Futbolcu bu soruya “Sanırım Çinli bir diktatör olan bir adamın videosu” yanıtını verdi.

Mbappe konuşurken ekranda Mao’ya benzeyen bir görüntünün üzerine Fransız yıldızın yüzünün yerleştirildiği videonun gösterildiği aktarıldı. Mbappe ayrıca “Bunu arkadaşlarımla sürekli kullanıyorum.” dedi.

Açıklamaların ardından Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü “İlgili haberleri dikkate aldık. Çin halkının duygularını inciten sözler ve eylemler doğal olarak Çin toplumunun tüm kesimlerinde tepkiyle karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

Çin’de devlet televizyonu CCTV’nin İspanya LaLiga maçlarının yayınlarını askıya aldığı ve Mbappe’yle ilgili haberlerin kaldırıldığı da belirtildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.