McLaren’dan Oscar Piastri’ye yeni kontrat

Formula 1 takımlarından McLaren genç sürücüsü Oscar Piastri’nin kontratını 2026 yılına kadar uzattığını açıkladı.

Spor 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Oscar Piastri McLaren ile uzattı.

McLaren başarılı bir çaylak sezonu geçiren Oscar Piastri’yle 2026 yılına kadar kontrat uzattığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Piastri birçok soru işareti ve dramayla imza attığı McLaren’da beklentileri fazlasıyla karşıladı.

Çaylak sezonu devam ederken kontratı kapan Oscar Piastri ‘’McLaren ile ortaklığımı uzatmaktan dolayı heyecanlıyım. Bu takımla birlikte gridde ön sıralarda mücadele etmek istiyorum, bizi oraya taşıyacak vizyon ve temeller beni heyecanlandırıyor. Kurduğum ilişkiler burayı şimdiden evim gibi hissettiriyor.” diyerek açıklama yaptı.

Formula 1’de Müthiş finiş... Verstappen'in serisi bittiFormula 1’de Müthiş finiş… Verstappen’in serisi bitti

Takım patronu Andrea Stella ise, Oscar Piastri’nin takımdaki varlığından ve performansından memnun olduğunu, onu geleceğin şampiyonu olarak gördüğünü söyledi. Ayrıca Stella, “Bu yolculuğa birlikte devam ederken onun da bizimle birlikte gelişmesini görmek için sabırsızlanıyorum.” diyerek çaylak pilottan umutlu olduğunu bir kere daha kamuoyuna gösterdi.

Tarihteki en başarılı alt seri performanslarından birisini geçiren çaylak yarışçı 2020’de F3 ardından 2021 senesinde F2 şampiyonu olmuştu.

Oscar Piastri bu sezon topladığı 42 puanla 11. sırada bulunuyor. Bu sezonki en iyi sonucu ise Büyük Britanya Grand Prix’inde aldığı dördüncülük.

Alphine’in kendisine boş koltuk sunamaması nedeniyle geçtiğimiz sezonun başında olaylı bir şekilde McLaren’a imza atan Piastri, X (Twitter) hesabından da önceki sezona gönderme yapmayı unutmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.