Mehmet Akif Üstündağ: Bizim olduğumuz yerde ne lobi olabilir ne adamcılık

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ son günlerde gündemi meşgul eden İlkin Aydın-Tuğba Şenoğlu değişikliği hakkında konuştu. Üstündağ, "kimin girip çıktığına teknik kadro karar verir, evlatlarımı rahat bıraksınlar" dedi.

Spor 28 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mehmet Akif Üstündağ'dan gündeme ilişkin açıklamalar geldi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ Filenin Sultanları’nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Hollanda ile oynayacağı ilk maçtan önce açıklama yaptı. Son günlerde gündemi meşgul eden İlkin Aydın’ın kadroya alınıp Tuğba Şenoğlu’nun İstanbul’a geri dönmesi hakkında da konuşan Üstündağ ‘lobicilik’ iddialarını yanıtladı.

Sports TV’ye konuşan Üstündağ  “Hangi oyuncu çıktı, hangi oyuncu girdi buna teknik kadro karar verir. Bunun izahatına da gerek yoktur. Diğer taraftan baktığımız bu sene ilk uygulanan sistemde 12+1 oldu. Maç maç düşünebiliriz. Bize sunulan şartların en iyisini takıma faydalı olacak şekilde staff yoğun gayret sarf ediyor. Sadece Türk Milli Takımı ile ilgilenen bir koçumuz var. Koç geçen yıldan beri takımla birlikte. Buraya gelirken de 14 kişi gelinip bir kişinin eleneceği belliydi. Teknik kadronun tercihiydi. Her ülkede bu değişiklikler olabilir ama ne hikmetse biz buraya Olimpiyat müsabakalarına geldik. Çok da anlamış değilim neden ne için böyle bir saldırıya maruz kalıyor bu takım. Müsaade edin bu takım buraya Olimpiyatlara gelmiş” dedi.

‘Evlatlarımı rahat bıraksınlar’

Kadrodaki değişiklikle ilgili özellikle sosyal medyada yazılıp çizilenler hakkında konuşan Üstündağ “Buraya gelirken sakatlarımız oldu biliyorsunuz. İlk defa kadro fazlasıyla buraya geldik. Buradan bir kişinin eleneceği malumdu ve gerçekten takımla yapıcılık değil de yıkıcılık için bayağı ilgilenenler görüyoruz. O konuda burada çok da dikkate almıyoruz, biz işimize bakıyoruz. Eleştiriye açığız. Eleştiri olabilir ama bugün bu evlatların aylardır, yıllardır bu mücadeleyi verip burada bu anı yaşamak ve ülkesini sevindirmek için mücadele eden evlatlarıma ve ekibime hiç kimse niye eleştiri yapıyor demeyiz, ama hakaret etmelerine karşı geliriz. Maç öncesi de yapacaklarsa şahsıma yapsınlar, ama evlatlarımı rahat bıraksınlar. Biz burada sadece maçlara konsantreyiz. Müsabakalar oynayacağız” dedi.

‘Lobicilik’ iddialarını yanıtladı

Sosyal medyada özellikle Fenerbahçeli hesapların iddia ettiği Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in oyuncusu İlkin Aydın’ı lobi kurarak milli takım kadrosuna soktuğu iddialarına ilişkin konuşan Başkan Üstündağ “Bizim olduğumuz yerde ne lobi olabilir, ne adamcılık olabilir, ne bu olabilir ne şu olabilir. Biz bunlara müsaade etmeyiz. Bizim bayrağımız tektir, ülkemiz tektir, bu vatan bizim. Biz en iyisini sahaya yansıtmak için mücadele ederiz. Kadronun içinde olan da benim evladım, dışında olan da. Biz evlatlarda ayrım yapabilir miyiz? Yarın da başka kişilerden faydalanabiliriz. Havuzumuz geniş” diye konuştu.

“İlkin Aydın’ın iki yıl önceki videosu kim tarafından ve niye şimdi servis edildi?” sorusu yanlış bir sorudur! “İlkin Aydın’ın iki yıl önceki videosu kim tarafından ve niye şimdi servis edildi?” sorusu yanlış bir sorudur! 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.