Melli ve Datome, Bogdanovic ve Guduric’i üzdü: İtalya, Sırbistan’ı geçti

2023 Basketbol Dünya Kupası'nda 2. tur grup maçları heyecanı başladı. Kadrosunda Nicolo Melli ve Luigi Datome gibi eski Fenerbahçeli oyuncuları bulunduran İtalya, Bogdan Bogdanovic ve Marko Guduric'li Sırbistan'ı 78-76 mağlup etti.

Spor 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçelilerin mücadelesinde kazanan İtalya.

Basketbol Dünya Kupası’nda heyecan son 16 grup maçlarıyla beraber devam etti. Günün öne çıkan maçlarından birinde iki Avrupa ekibi İtalya ve Sırbistan karşılaştı. İtalya kadrosunda eski Fenerbahçeliler Nicolo Melli ve Luigi Datome, Sırbistan kadrosunda Fenerbahçe’den hatırlanan Bogdan Bogdanovic ve halihazırda sarı-lacivertli formayı giyen Marko Guduric’e karşı mücadele ettiler. Sırbistan karşılaşmanın ilk yarısını 42-40 önde tamamladı. İkinci yarıya da iyi başlayan Sırplar farkı çift hanelere kadar taşıdılar. Ancak periyot sonunda dengeyi sağlayan ve Simone Fontecchio’nun etkili oyunuyla maça ortak olan İtalyanlar farkı 3’e kadar indirdiler. Son periyotta savunma sertliğinden ödün vermeyen Akdeniz ekibi sahadan 78-76 galip ayrıldı. Fontecchio karşılaşmayı 30 sayıyla tamamladı. Nicolo Melli 8 sayı atarken Luigi Datome 10 sayı üretti. Sırbistan cephesinde Bogdan Bogdanovic 18 sayı üretirken Marko Guduric’in 8 sayısı galibiyete yetmedi.

Nalyssa Smith Galatasaray'daNalyssa Smith Galatasaray’da

ABD ikinci yarıda açıldı

İlk grup aşamasını 3’te 3’le geçerek ikinci grup aşamasına geçen favorilerden ABD, Karadağ ile karşılaştı. Kadrosunda Nikola Vucevic gibi önemli NBA yıldızı barındıran Karadağ her ne kadar ilk yarıyı bir sayı farkla önde kapasa da ABD vidaları sıktığı ikinci yarıda galibiyete yürüdü. 5 kezle turnuva tarihinin en çok şampiyon olan iki takımından biri olan ABD sahadan 85-73 galibiyetle ayrılırken Anthony Edwards 17, Austin Reaves 12 sayı attı. Karadağ cephesinde Vucevic’in 18 sayısı yeterli olmadı.

Dünya Kupası’nda günün diğer sonuçları:

Almanya – Gürcistan 100-73

İspanya – Letonya 69-74

Dominik Cumhuriyeti – Porto Riko 97-102

Slovenya – Avustralya 91-80

Litvanya – Yunanistan 92-67

Kanada – Brezilya 65-69

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.