Mert Günok sezon bitiminde göze geldi

Beşiktaş, Konyaspor’la 3-3 berabere kaldı. Siyah-beyazlılar bu sonuçla sezonu 3. bitirdi. Ersin Destanoğlu’ndan kaleyi aldıktan sonra iyi performans gösteren Mert Günok, iki hatalı gol yedi. Deneyimli kaleci sezon biterken adeta göze geldi.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Günok'un hatalarıyla da beraber Beşiktaş, ikinciliği kaptırdı.

Beşiktaş sezona Valerien Ismael’le başlarken tartışılan birçok konu vardı. Bunların başında Fransız’ın tercih edeceği diziliş geliyordu. Ancak bu konu, 3’lü ısrarından vazgeçip 4’lüye dönen hocanın zannedildiği kadar tutucu olmadığı sonucuna varılarak kapandı. Fakat Beşiktaş’ta sorunlar bitmeyecekti. Valerien Ismael’in oyuna müdahaleleri hep eleştiri konusu. İlk 11 haftada Beşiktaş öne geçtiği maçlarda kaybettiği puanlarla rakiplerinin gerisinde kaldı. Eleştirilen bir diğer konu kaleci Ersin Destanoğlu ısrarıydı. 2020-21 sezonundaki şampiyonluğun mimarlarından olan isim düşüşteydi. Ancak Fransız hoca ondan vazgeçmiyordu. Üstelik kenarda bekleyen Mert Günok gibi deneyimli bir kaleci vardı.

Kartal, ikincilik yolunda son düzlükte çakıldıKartal, ikincilik yolunda son düzlükte çakıldı

Farklardan biri Günok…

Şenol Güneş’in gelişiyle beraber gerçekleşen radikal değişikliklerden biri kalenin Mert Günok’a emanet edilmesi oldu. 12. haftadaki Ümraniyespor maçı, yani Şenol Güneş yönetimindeki ilk karşılaşma ani değişimin gerçekleştiği karşılaşmaydı. Mert, önceki 4 maçta da kadrodaydı fakat oynamamıştı. Beşiktaş ilk 11 maçta kalesinde 14 gol gördü. Ersin, özellikle İstanbulspor maçında kalesinde gördüğü gollerle tepki çekmişti.

Mert, 12. haftada aldığı kalede Milli Takım ilk 11’ine kadar yükselecek form yakaladı. Takımı da aynı formu tutturdu. Vincent Aboubakar transferiyle beraber Beşiktaş’ın hem atanı hem tutanı yeniden güven verdi. Günok, 23 lig maçında görev aldı, 22 gol yedi, 7 karşılaşmada kalesini kapadı. Ancak bu istikrar son haftada göze geldi.

Mert, kalesinde fark yarattı.

Konya maçında çözülme

Beşiktaş, Mert’in kalesini koruduğu süreçte aldığı zaferlerle şampiyonluk yarışına dahi ucundan göz kırptı. Ancak son haftaya gelindiğinde yegane hedef Konya’yı yenip 2. olmaktı. Maç, Beşiktaş’ın istediği gibi başladı. 2-0 öne geçildi. İlk yarı böyle bitecek gibiydi. 45+2’de Oğulcan’ın uzaktan şutu Mert’in yetersiz müdahalesi sonucu ağlara gitti. İlk yarı nasıl bittiyse ikinci yarı öyle başladı. Duran topta Guilherme ortaladı, Mahir Emreli kafayı vurdu. Mert’in müdahalesi yine yetersizdi, top çizgiyi geçti, Konya beraberliği buldu. Dört dakika sonra Pozuelo Mert’le karşı karşıya kaldı. Kaleciyi geçti ve topu boş ağlara yolladı.

Beşiktaş bir anda 2 farklı önden geriye düşmüştü. Daha sonra beraberlik golü geldi ancak galibiyet golüne süre yetmedi. Kara Kartal sezonu 3. bitirebildi.

Ahmet Nur Çebi: Her zamanki gibi haklı çıktımAhmet Nur Çebi: Her zamanki gibi haklı çıktım

Kredisi var

Ülke puanının geçtiğimiz sezonlardaki vahim durumu sağ olsun, ligi 2. bitirmekle 3. bitirmek arasında pek fark kalmadı. Dolayısıyla Mert’in hataları Beşiktaş adına çok da üzücü olmadı. Her ne kadar ligi bir sıra arkada bitirerek 6.6 milyon TL kaybedilmiş olsa da koca maçın ağırlığını Mert Günok’un omuzlarına yüklemek de adil olmazdı. Zira sezonun bu noktaya gelmesindeki en büyük mimarlardan biri oydu.

Günok, bu hatalardan psikolojik açıdan etkilenmeyecek kadar tecrübeli. Milli Takımın da o tecrübeye ihtiyacı var. Dolayısıyla bir sonraki konsantre olunması gereken yer orası. Türk futbolu adına ‘Nazar çıktı’ olarak değerlendirilebilecek hatalar, gelecek sezon yeniden siyah-beyaz formayı sırtına geçirdiğinde kendisini kaçınılmaz olarak takip edecek.

Sivas’ta Rıza Çalımbay dönemi sona erdiSivas’ta Rıza Çalımbay dönemi sona erdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler