Messi çılgınlığı… Çin’de kapıda kaldı, dolandırıcılar ortaya çıktı

Arjantin -Avustralya hazırlık maçı için Çin'e giden Messi'nin pasaportunda vize sorunu çıktı. Ülkeye geçici vizeyle giren Messi ilgi nedeniyle otelde mahzur kaldı. Messi fırsatçıları ise Çinlileri dolandırmaya başladı.

Spor 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Messi, vizesiz gittiği Beijing'de hava limanında beklemek zorunda kaldı.

Dünyada Lionel Messi çılgınlığı büyüyor. Oyuncunun forma giyeceği Arjantin – Avustralya hazırlık maçı Çin’de yapılacak ve karşılaşmaya ilgi büyük. Perşembe günü 68 bin kapasiteli Workers Stadyumu’nda oynanacak maçın biletleri 4800 yuan (670 dolar) olmasına rağmen 20 dakika içinde tükendi. Bazı satış sitelerinde biletler değerlerinin birkaç katına satıldı.

Messi 6 saat bekledi

Arjantin’in yıldız 10 numarası maç için Çin’e giderken vize sorunu nedeniyle 6 saat hava limanında beklemek zorunda kaldı. Hem Arjantin hem İspanyol pasaportu bulunan Messi’nin Çin’den vize almaması soruna yol açtı. Messi’nin ‘Tayvan’ın Çin’in bir parçası olduğunu’ düşündüğü için İspanyol pasaportunu kullandığı düşünülürken, havalimanındaki görevlilere “Tayvan, Çin değil mi?” dediği aktarıldı.
Arjantin pasaportunun üzerinde olmadığını sınır yetkililerine bildiren Messi’ye geçici vize verilmesinin ardından sorun çözüldü. Oyuncu böylece Beijing’e girebildi.

Messi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami'ye gittiMessi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami’ye gitti

Otelde mahsur kaldı

Messi kısa sürede Çin sosyal medya platformu Weibo’da en çok konuşulan konu oldu. Çin devlet medyasının bildirdiğine göre Arjantin Milli Takımı’nın kaldıkları otel çok sayıda taraftarın akınına uğradı. Futbolcular otelde mahsur kaldı. Global Times’ın maç organizatörlerine dayandırdığı haberine göre Arjantin’in maç öncesi antrenmanı, ‘aşırı tutkulu’ taraftarların takımın otelden ayrılmasını imkansız hale getirmesi üzerine ertelendi.

Messi hayranları Arjantin Milli Takımı’nın kaldığı otelin önünde kamp kurdu.

Dolandırıcılar iş başında

Habere göre Messi ile tanışmaya hevesli taraftarlar otelde 10 bin yuan (1.400 dolar) harcayarak oda tuttu. Bu arada polis, Weibo’da kişi başı 300 bin yuan (42 bin dolar) karşılığında Arjantinli 10 numara ile akşam yemeği teklif ettiğini iddia eden bir reklamın viral olmasının ardından taraftarları dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Beijing polisi resmi Weibo hesabından bu söylentiyi yalanladı ve “Eğer 300 bin yuan dolandırılabiliyorsanız, o zaman polisimiz size kadeh kaldıracak” diyerek şaka yaptı.

Bir devir kapandı: Ronaldo’dan sonra Messi de gittiBir devir kapandı: Ronaldo’dan sonra Messi de gitti

Bazı resmi olmayan Weibo hesapları da VIP stadyum kartları, maç için ön sıralardan koltuklar ve imzalı Arjantin formalarını şişirilmiş fiyatlarla satmaya çalışıyor. 35 yaşındaki Messi ,Çin’i en son 2017 yılında eski kulübü Barcelona ile ziyaret etmişti. Yedi kez Balon d’Or kazanan oyuncu geçtiğimiz hafta Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesinin bu ona ermesinin ardından Inter Miami’ye transfer oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.