Miami Heat, Dwyane Wade’in heykelini dikiyor

NBA tarihinin önemli şutör gardlarından, kariyerinin büyük bölümünü Miami Heat formasıyla geçiren Dwyane Wade'in heykeli dikilecek.

Spor 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Miami'nin efsanesine vefa borcunu ödeyecek.

Kariyerinin büyük kısmıda Miami Heat forması giyen, bu kulüple 3 şampiyonluk yaşayan Dwyane Wade’in heykeli dikilecek. Konu hakkında bilgilendirme kulüp başkanı Pat Riley’den geldi.

Riley “Şubat 2020’de formasını emekliye ayırdığımızda, Dwyane’in sonsuza kadar bu takımın yüzü olduğunu söylemiştim ve bunda ciddiydim. Dwyane’in mirası sadece Miami Heat için değil, Miami-Wade County için de büyük bir mirastır. Onu onurlandırmak için bu mirası anmaktan daha iyi bir yol düşünemiyorum.” açıklamasını yaptı.

Milwaukee Bucks son anda güldüMilwaukee Bucks son anda güldü

Wade ise “Ben aslında hiç nutku tutulan bir insan değilimdir… Ama bunu hiç hayal etmemiştim. Bu yüzden çok minnettarım.” diyerek bu jeste tepki verdi. Wade’in 3 numaralı forması kulüp tarafından 2020 yılında emekli edilmiş ve Miami Heat’in maçlarını oynadığı Kayesa Center’da şampiyonluk flamalarının yanında tavana asılmıştı.

2003 NBA draftında Miami tarafından seçilen oyuncu 2006, 2012 ve 2013 yıllarındaki şampiyonluklarda büyük pay sahibi olmuştu. Wade kariyerinin sonlarına doğru bir sezon Chicago Bulls ve yarım sezon Cleveland Cavaliers formaları giydikten sonra yeniden Miami’ye dönmüş ve kariyerini burada noktalamıştı.

Utah, LeBron'suz Lakers'a acımadıUtah, LeBron’suz Lakers’a acımadı

Wade önceki yıl Şöhretler Müzesi’ndeki yerini alırken 13 kez All-Star olmuş, 2006 finallerinde Dallas Mavericks’i 2-0 geriden gelip 4-2 yenerken en değerli oyuncu unvanına erişmiş, 2021’de ise NBA’in 75. Yıldönümü Takımı’na seçilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.