Miami’de zafer Norris’in: Lando da artık bir GP kazananı!

Formula 1'de sezonun altıncı ayağı olan Miami GP'sini McLaren pilotu Lando Norris kazandı. 24 yaşındaki İngiliz böylelikle kariyerinin ilk zaferini elde etti. Podyumu Verstappen ve Leclerc tamamladı.

Spor 6 Mayıs 2024
McLaren pilotu Lando Norris Miami GP'de kariyerinin ilk zaferini elde etti.

Formula 1’de heyecan Miami’de sürdü. Yarışa pole pozisyonundan başlayan şampiyona lideri Max Verstappen ilk virajdan lider ayrılıp yarışın kalan diliminde de kontrollü şekilde ilk sırada kalmayı sürdürdü.

Yarışın başında McLaren pilotu Oscar Piastri mavi Ferrari’siyle ön sıralarda kalmaya çalışan Charles Leclerc’i zorlanmadan geçerek turuncuların Miami’de ne kadar hızlı olduğunu gösterdi.

Devamında rutin giden yarışta dengeleri değiştiren olay 28’inci turda geldi. Logan Sargeant ve Kevin Magnussen’in karıştığı kazadan sonra ABD vatandaşı pilot evindeki yarışta yolda kalırken güvenlik aracı devreye girdi. Güvenlik aracından yararlanıp pite giren Lando Norris birden kendisini en taze lastiklerle yarışın ilk sırasında buldu. Miami’de Bernd Maylander’in aradan çekilmesinin ardından McLaren pilotu Norris arkasındaki Verstappen’le arayı açtı. Bu esnada Carlos Sainz ve Oscar Piastri arasında nefes kesen bir pist üstü mücadelesi yaşandı.

Yarışın kalan diliminde Lando Norris hata yapmadı ve damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Böylelikle 24 yaşındaki İngiliz pilot kariyerinin ilk Grand Prix zaferini elde etmiş oldu. 2022’de Brezilya GP’yi kazanan George Russell’ın ardından podyumun en üst basamağına çıkan ilk İngiliz olan Lando 2021 Monza’da kazanan Daniel Ricciardo’nun ardından McLaren’ın ilk zaferini elde etmiş oldu.

F1 tarihinde galibiyet elde edemeden en çok podyuma çıkan isim olma unvanından kurtulan Lando Norris organizasyonda bugüne kadar yarış kazanma onuruna erişen 114’üncü pilot olmayı da başardı. Yarıştan sonra mikrofonlara demeç verdi çiçeği burnunda GP kazananı:

“Ne yarıştı ama! Artık galibiyetin zamanı gelmişti, bunu uzun zamandır bekliyordum ve sonunda başardım. “Sadece gurur duyuyorum. Bu süreç boyunca pek çok insan benden şüphe etti. Kısa kariyerimin son beş yılında pek çok hata yaptım ama bugün hep birlikte bu zaferi elde etmeyi başardık. Tüm hafta sonu bizim için iyi geçti. Bazı ufak aksilikler yaşasam da cuma günü hızımızın yeterli olduğunu biliyordum. Sadece bazı noktalarda birkaç hata yaptık ama bugün her şeyi bir araya getirmeyi başardık. Mükemmel bir strateji uyguladık ve karşılığını aldık. McLaren’e, herkese teşekkürler. Tabii ki annem ve babama da teşekkürlerimi sunuyorum. Bunların hepsi takım için. McLaren’da kaldım çünkü onlara inanabileceğimi biliyordum. Bugün bunu kanıtlamış olduk.”

Son üç yılın şampiyonu Red Bull pilotu Max Verstappen liderin 7.612 saniye gerisinde ikinci, Ferrari pilotu Charles Leclerc ise 9.920 saniye farkla üçüncü oldu. Formula 1’de sezonun bir sonraki yarışı Imola’da 19 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Miami Grand Prix’sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

– Pilotlar
1. Max Verstappen (Hollanda): 136 puan
2. Sergio Perez (Meksika): 101
3. Charles Leclerc (Monako): 98
4. Carlos Sainz (İspanya): 85
5. Lando Norris (Büyük Britanya): 83

– Takımlar
1. Red Bull: 237
2. Ferrari: 189
3. McLaren: 124
4. Mercedes: 64
5. Aston Martin: 42

Scuderia Ferrari, rüya takımı kurmaya hazırlanıyorScuderia Ferrari, rüya takımı kurmaya hazırlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.