Milli takım antrenmanında tartışılan görüntü… Sosyal medyada yangın çıktı

Milli Takımda Arda Güler bilmecesi büyüdü. Günün idmanında Arda'nın takımdan ayrı çalıştığı bilgisi geldi. Montella'nın Arda'yla görüntüleri ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada sanatçılar dahil birçok kişi tepki gösterirken TFF topa girdi.

Spor 23 Haziran 2024
Arda Güler ve Vincenzo Montella arasında idmandaki görüntü sosyal medyayı salladı, durumun öyle olmadığı ortaya çıktı.

Türkiye Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz’e 3-0 yenildi. Gürcistan maçına damga vuran Arda Güler karşılaşmaya 11’de başlamadı. Bu tercih eleştirildi. Vincenzo Montella sebebin yorgunluk olduğunu ve Arda’nın sakatlık riski olduğu için bu kararı aldıklarını söyledi. Ancak sakatlık riski olan oyuncunun 70. dakikada oyuna dahil olması soru işaretlerini artırdı.

İlk karşılaşmadan sonra 11’den dört futbolcuyu değiştiren İtalyan antrenörle ilgili eleştiriler fazlasıyla arttı. Montella maç sonu açıklamalarında Arda’yı oynatıp oynatmama konusunda kararsız kalıp risk aldığını açıklayınca sosyal medyadaki tartışmalar iyice alev aldı. Arda tüm eleştirilere cevap verircesine İtalyan teknik direktörle fotoğrafını paylaştı ve kişisel sosyal medya hesabından takıma destek istedi.

Arda Güler’den Montella paylaşımı.

Mağlubiyetin ertesi gününde gün içinde düzenlenen basın toplantısında takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu da “Hocayı savunmak durumundayım” diyerek Arda’nın kasık sakatlığı olduğunu aktardı. Hamit Altıntop ise durumu “Arda’yı korumak zorundayız” diyerek açıklamaya çalıştı.

Bu açıklamaların sonrasında düşen antrenman görüntüleriyle ortalık yeniden karıştı. Söylentiye göre Arda’ya mobbing uygulanıyor ve antrenmanda takımla çalışmasına müsaade edilmiyordu. Arda antrenmanın büyük kısmında takımdan ayrı çalışmıştı. Takımla çalıştığı anlardaysa Montella ile arasında geçen gergin diyalog görüntülere yansıyor, bu görüntüler sosyal medyada tartışma yaratıyordu.

Bu görüntülerle alakalı olarak “EvladınasahipçıkTürkiye” isimli bir etiket ortaya çıktı. Etikete X üzerinde insanlar 163 binden fazla tweet attı. Bunlardan bazıları ünlü figürlerdi. Sinan Akçıl: “Sen bu saygılı ve çok değerli çocuğun moralini en ufak şekilde bozuyorsan ya da bozduysan iki elim yakandadır İtalyan Jön Montella” dedi. Nihat Kahveci “Bu kadar güzel enerji yayan karaktere mobbing uyguluyorlarsa adamı alırlar! Bak, Arda Güler oldu mu, adamı alırlar. Arda Güler’e o tarz davranılamaz” derken Yekta Kopan “Antrenmanda ne olur, nasıl olur bilemem. Ama burada ‘sorunlu’ bir durum var gibi geliyor. Bu nedir yahu?” dedi.

Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal tepkisini “Hayırdır koçum sen bu cüreti nereden ve kimden buluyorsun? Bu ülkenin gururu, evladı ve gündemdeki en büyük yeteneğine antrenmandaki o tavrın nedir? Nereden ve kimden geliyor o cüret? Burası Türkiye ve Türk futbol severler aklını alır neye uğradığını şaşırırsın. Şansını böyle abuk hareketlerle zorlama bence kukla kılıklı antrenör bozuntusu seni!!!” diyerek gösterdi. Bir diğer şarkıcı Yaşar “Montella bak Adana’da çalıştın bilirsin bizleri. Bir gün karşıma çık da bir darp raporu aldırayım sana” dedi.

Serkan Akcan’dan detaylı bilgilendirme

Konuyla alakalı olarak BeIn Sports’ta konuşan Serkan Akcan ise konuya farklı bir açıdan baktı ve gelen tepkilere karşı şu açıklamaları yaptı: “Bu tepkiyi veren kişiler muhtemelen daha önce hiçbir takım kampında yer almadılar. Görüntülerdeki futbolcular zaten dün 11’de olmayan futbolcular. Bazen 5’e 2, 7’ye 2, 8’e 2’ler oynanır. Montella’nın Arda’nın elinden aldığı sarı forma o çalışmada topu kapacak kişinin forması. Ondan alıp Yusuf Yazıcı’ya veriyor. Bu çok rotasyonel bir idman olduğu için özellikle diz ve kasık bölgesinde sakatlık riski varsa bunu ilerletme ihtimali olan bir çalışma. Çünkü çok hareketlisin. Sürekli yön değiştiriyorsun. Arda’nın oynamama sebebini biliyoruz artık, kasık sakatlığı, Hakan ve Cenk de söyledi. Hocayla birlikte karar verdiler, dedi. Bu açıklamalar önemliydi. Bu görüntüler üstünden fırtına kopmasını engelleyecek bir açıklamaydı. Arda’yı rotasyonel idmanda kullanmıyor. Maçta da Hakan’a kasığını gösteriyor, korneri ben atmayayım sen at, diyor. Bugün de gördük, kasıkta problemi var. Burada da sarı yeleği alıyor, Arda anlamıyor galiba, önce Selçuk hocaya gidiyor, o da anlamıyor hocaya soralım diyor. Diğer yardımcı gelip Arda’yı yönlendiriyor. Yani burada fırtına koparılacak bir şey yok. Montella aksine Arda’yı koruyor. Bir bardak suda fırtına kopartma konusunda aceleci davranmış olabilir sosyal medya fenomeni arkadaşlar” dedi.

Federasyon da açıklama yaptı

Konuyla alakalı olarak Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden “A Millî Takımımızın bu akşam gerçekleştirilen antrenmanı sırasında televizyon kameralarına yansıyan görüntüler üzerine yorum yapılarak oluşturulmuş bir video sosyal medya mecraları üzerinden dolaşıma sokulmuştur. Antrenman öncesinde millî futbolcumuz Arda Güler’in kasığındaki ağrı nedeniyle Çekya maçına kendisini en sağlıklı şekilde hazırlayabilmek adına bireysel çalışma yapması konusunda teknik heyetimiz ve oyuncu arasında fikir birliğine varılmıştır. İlgili videoda görülen çalışma Arda Güler için belirlenen kapsamda olmayıp millî futbolcumuz daha sonra koruyucu amaçlı lineer çalışmasına yönlendirilmiştir.  Kalbi Türk Millî Takımı için atan sağduyulu vatandaşlarımızın bu tür içeriklere itibar etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız” dendi. Arda Güler, söz konusu açıklamanın X paylaşımı versiyonunu yeniden paylaşma özelliğini kullanarak takipçilerine aktardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.