Milliler EURO 2024 öncesi son sınav için Polonya karşısında

EURO 2024'teki ilk maçına çıkmak için gün sayan Türkiye A Milli Futbol takımı kamp kapsamında planlanan son hazırlık maçında Polonya'yla karşılaşacak. 21.45'te başlayacak karşılaşma TRT Spor'dan yayınlanacak

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Milli takım maç öncesi son idmanını teknik direktör Montella liderliğinde gerçekleştirdi.

EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Futbol Takımı turnuva öncesi son hazırlık maçında Polonya’yla deplasmanda karşılaşacak. Başkent Varşova’daki PGE Narodowy Stadı’nda yapılacak hazırlık mücadelesi, TSİ 21.45’te başlayacak. Müsabaka, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Maçı Macaristan Futbol Federasyonundan hakem Balazs Berke yönetecek. Berke’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Vencel Toth ve Balazs Szert yapacak. Mart ayında oynadığı iki hazırlık maçından mağlubiyetle ayrılan milliler, Macaristan’a 1-0, Avusturya’ya da 6-1 kaybetmişti. Ay-yıldızlı ekip, son hazırlık maçında ise deplasmanda İtalya ile 0-0 berabere kaldı.

Türkiye F, Polonya D Grubu’nda

Türkiye’nin hazırlık maçında karşı karşıya geleceği Polonya da EURO 2024’te mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip; Portekiz, Gürcistan ve Çekya’nın da yer aldığı F Grubu’nda bulunuyor. D Grubu’nda yer alan Polonya’nın şampiyonadaki rakipleri ise Hollanda, Fransa ve Avusturya.

31 yıl sonra ilk randevu

Milliler hazırlık maçında karşılaşacağı Polonya’yla 31 yıl sonra ilk kez yeşil sahaya çıkacak. Ay-yıldızı ekip Polonya ile son maçını 27 Ekim 1993’te İstanbul’da oynadı. İnönü Stadı’ndaki 1994 Dünya Kupası Eleme Grubu müsabakasını Türkiye 2-1 kazanmıştı.

Polonya ile 10 Haziran’da oynayacağı özel maç için bugün Varşova’ya gidecek olan A Milli Futbol Takımı, Opalenica kasabasındaki kamp çalışmaları kapsamındaki son antrenmanını yaptı.

18’inci eşleşme

Türkiye ile Polonya bu maçla birlikte tarihlerinde 18’inci kez karşı karşıya gelecek. Milliler geride kalan 17 müsabakada üç galibiyet elde ederken üç maç da berabere bitti, Polonya ise 11 kez galip geldi. Ay-yıldızlılar rakip fileleri 12 kez havalandırdı, kalesinde ise 39 gol gördü.

Milli formayla 626’ncı maç

Türkiye A Milli Futbol Takımı Polonya karşısında 101 yıllık tarihinin 626’ncı maçına çıkacak. Bugüne kadar 341’i resmi, 284’ü özel, 625 maç oynayıp biri hükmen 242 galibiyet, 148 beraberlik, 235 yenilgi yaşayan milliler Polonya karşısında Montella yönetiminde sekizinci kez sahne alacak. İtalyan teknik adam idaresinde ilk üç maçını kazanan Türkiye son üç maçtan ise zaferle ayrılamadı.

İki eksik dikkat çekiyor

A Millilerin Polonya maçı öncesinde iki eksik dikkat çekiyor. Maç öncesi yapılan son idmana Zeki Çelik sakatlığı, Yusuf Yazıcı ise üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle katılmadı.

Vincenzo Montella: İstatistiklere bakarak karar almıyoruz

Vincenzo Montella aday kadro eleştirilerine yanıt verdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 için seçtiği aday kadroya yönelik eleştirilere düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Kadroyu 26 kişiye düşürürken çok zorlandığını belirten Montella:

“Hepsi beni çok zorladı. Ama insanlar şunu unutuyor. Hocalar bazen karar almak zorunda. İstatistiklere bakarak karar almıyoruz. Bu özellikle bazı milli takımlarda da aynı durumlar yaşandı. Orada istatistiklere bakmaksızın karar verdiler. Bir hazırlık dönemi geçirdik. Doğru özelliklerin bir karışımını yapmak zorundayız. Bazen de böyle kararlar alıp, bazı futbolcularımızı dışarıda bırakmak zorundayız. Bazı futbolcularımızın mesajlarını sosyal medyadan gördük, açıkçası bu hoşuma gitti. Çünkü bayrağımızı olan bağlılıkları ve karara saygı duyduklarını da ilettiler. O yüzden gelecekleri parlak bütün oyuncularımız ileride burada şans bulacaklar. Sadece istatistiklere dikkat etseydik İtalya, Serie B’de bu sezon 20 gol atan Tutino’yu kadroya katardı. Grealish, Rashford, Sterling kadroya alınmadı. Bu futbolcuların piyasa değerlerini konuşmaya bile gerek yok. Bu kararlar zor oldu ama bu şekilde karar kıldık” dedi.

EURO 2024’te oynanacak Gürcistan maçı öncesi bazı oyuncularını dinlendireceğini de belirten Montella, “Bazı futbolcuları kararlarımdan dolayı geri göndermek zorunda kaldık. Benim işimden dolayı böyle oldu. Şuna da inanmıyorum, sadece 11 futbolcuyla bütün maçları oynayabileceğiniz bir futbol kalmadı. Her maçta 5 değişiklik hakkınız oluyor, bütün hocalar bunları kullanıyor. O yüzden 16 oyuncu üzerinden planlarınızı yapmanız gerekiyor. Şampiyonaya 8 gün kala bazı oyuncularımızın dinlenmesi gerekiyor. Bazı futbolcuları yarın dinlendireceğiz. O yüzden karışık bir kadro olacak. Şimdiden söylemeliyim herkes memnun olamayacak biliyorum ama dinlendirmemiz gereken oyuncular var” dedi.

Montella Arda Güler’i hangi mevkide değerlendirmeyi düşündüğüne dair bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Arda Güler hem kanatta hem de forvet arkasında oynayabilecek kapasitede bir oyuncu. Son zamanlarda kanatta oynadı. Bizim oyun sistemimize göre topsuz olduğunuz zamanlarda kanatlarımızdan çok geriye gelmemeleri, çok fazla koşturmadığımız için boş kaldığı için o pozisyonlarda iyi şekilde oynayabileceğini düşünüyorum”

İtalyan teknik adam Ferdi Kadıoğlu ve Zeki Çelik’in sakatlıklarının ciddi olmadığını belirtti, “Geçmişe değil, şu ana ve geleceğe bakmayı seven biriyim. Hazırlanırken kendi metodumla hazırlandık. İlk günden itibaren full konsantrasyon. Birlikte zaman geçirdikçe aile olduk. Bu aile hissiyatını sahaya yansıtacağız. Çünkü ülkemizin sorumluluğunu yaşıyoruz. Sadece formayı giydiğinizde değil, eşofmanını, tişörtü giydiğinizde de o sorumlulukla, o bilinçle ülkemizi temsil etmek zorundayız. Şampiyonaya da bu mantıkla hazırlandık” ifadelerini kullanarak basın toplantısını noktaladı.

Cenk Tosun: Kadroda yer almayı bekliyordum, her zaman kendime güvenirimCenk Tosun: Kadroda yer almayı bekliyordum, her zaman kendime güvenirim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.