Misano’da Pecco’dan önce tur rekoruyla ‘Pole’, ardından ‘Sprint’ zaferi

MotoGP'de şampiyona liderliğini Jorge Martin'e kaptıran Pecco Bagnaia, Misano'da gerçekleştirilen Emilia Romagna GP'nin sıralama turlarında pist rekorunu kırarak pole pozisyonunu elde etti. Pecco günün ilerleyen saatlerindeki Sprint'i de kazandı.

Spor 21 Eylül 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Emilia Romagna'da cumartesi gününe Pecco Bagnaia damgasını vurdu.

MotoGP’de 2024 sezonu heyecanı son yarışlarda Marc Marquez’in üst üste zaferlerine sahne olurken bu süreçte şampiyona liderliği de Pecco Bagnaia’dan Jorge Martin’e geçmişti. Son iki yılın şampiyonu Pecco, Emilia Romagna GP’nin sıralama turlarında yeniden kendisini gösterdi.

Misano’daki 4.064 kilometrelik pisti 1.30.286’lık zamanla turlayan Pecco yeni bir tur rekoru kaydederek pole pozisyonunun sahibi oldu. Şampiyona lideri Jorge Martin ise İtalyan rakibinin 0.214 farkla gerisinde kalarak ikinci cebe yerleşti. Enea Bastianini üçüncülüğü alıp ilk çizgiyi tamamlarken son yarışların formda ismi Marc Marquez üçüncü virajda motordan düştüğü sıralama turlarını ancak yedincilikle noktalayabildi. Günün hayal kırıklığı yaşayan isimleri ise 19’unculukta kalan Jack Miller ve Q1’deki kazası sonrası 21’inci sıradan öteye gidemeyen Alex Marquez oldu.

Seans sonrası Pecco ve Martin ikilisi hız olarak birbirlerine yakın olduklarını ve yarışın sıkı ve zor bir mücadeleye sahne olacağını belirtti.

Sprint’te de Pecco rüzgarı

Sıralama turlarının ardından aynı gün içerisinde Sprint yarışı da koşuldu. Bir gün sonraki ana yarışın fragmanı niteliğindeki bu kısa mücadeleye Jorge Martin şahane bir startla başlayarak liderliği eline geçirdi. İlerleyen turlarda rakibine yaklaşan Pecco, bitime altı tur kala Martin’in hatasından da yararlanarak liderliği yeniden eline geçirdi ve kalan sürede bir daha ardına bakmadı.

Pecco bu zaferle Martin’le şampiyonadaki puan farkını dörde indirdi. Martin’in ikinci olduğu sprintte podyumu Bastianini tamamladı. Marc Marquez dördüncü olurken çaylak Acosta ise beşinci sırada finiş gördü.

MotoGP’de Emilia Romagna Grand Prix’si 22 Eylül Pazar günü saat 14:00’te başlayacak.

Singapur caddelerinin en hızlısı Lando NorrisSingapur caddelerinin en hızlısı Lando Norris

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.