Monaco geçit töreninde kazanan ev sahibi Leclerc

Formula 1'de sezonun en prestijli yarışı olan Monaco Grand Prix koşuldu. İlk tur yaşanan büyük kazanın ardından sakin geçen yarışta neredeyse hiç geçiş olmadı. 78 turun sonunda zafere uzanan isim Ferrari pilotu Charles Leclerc oldu.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Charles Leclerc'in Monaco şanssızlığı sona erdi.

Formula 1’de sezonun sekizinci yarışı Monaco’da gerçekleşti. Pole pozisyonunda start alan ev sahibi Leclerc evindeki laneti kırıp nihayet büyüdüğü caddelerde zafere uzandı. İlk sıralarda yer değişimi yaşanmadı, Oscar Piastri ikinci, Carlos Sainz üçüncü oldu.

Starttaki kaza yarışı geçit törenine çevirdi

Monaco’nun dar caddelerinde koşulan yarışın ilk turuna yaşanan büyük kaza damga vurdu. İki Haas pilotu Magnussen ve Hulkenberg’e ek olarak gerilerden kalkan Checo Perez de bu kazanın ardından yarış dışı kaldı. Pist üzerinde çok sayıda parçanın olması sebebiyle komiserler kurulu kırmızı bayrak çıkararak yarışı durdurdu. Bu esnada pilotlar lastik değişince Monaco Grand Prix çoğu pilot adına pit stopsuz bir hale, izleyenler için ise geçit törenini andırır bir duruma dönüştü.

Kırmızı bayrak çıkmadan hemen önce iki Alpine pilotu Ocon ve Gasly’nin yaşadığı temasın ardından Ocon da yarışa erken veda eden dördüncü isim oldu.

Yarışın kalanında ön sıralardaki tüm isimler tekrar pite girmemek adına lastik koruyarak yavaş tempoda araçlarını sürdü. Arka sıralarda puan tablosunu geçiştirmeyen birkaç geçiş hariç oldukça olaysız geçen yarış sonrası Charles Leclerc evinde kazanmayı başardı.

Filenin Sultanları'nın ekonomi isyanıFilenin Sultanları’nın ekonomi isyanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.