Monaco’da Ferrari’den kilometre taşı: 250. pole Leclerc’le geldi

Formula 1'de Monaco GP için sıralama turları koşuldu. Red Bull hayal kırıklığı yaşarken Charles Leclerc kendi evindeki yarışa birinci sıradan başlamaya hak kazandı.

Spor 25 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ferrari'de ev sahibi Leclerc Monako'da pole pozisyonunda.

Monte Carlo pisti Formula 1’in özel duraklarından bir tanesi. Geleneğiyle beraber öne çıkan pist, Monaco’da olmasıyla beraber Formula 1 tutkunu birçok ünlünün de gözde yerlerinden biri. Bu hafta sonu da yarış heyecanı orada yaşanacak. Söz konusu yarış için sıralama turları koşuldu.

Henüz ilk eleme seansında sürprizler yaşanırken şok Red Bull’a yansıdı. Sergio Perez 18. sırada kalıp ilk turda sıralamaya veda etti. Perez dışında Fernando Alonso da 16. sırada kalarak sürpriz şekilde ilk eleme seansını geçemedi. İkinci seansta majör bir sürpriz yaşanmazken son dönemde aracıyla sorun yaşayan son üç dünya şampiyonu Max Verstappen yine sorun yaşadı.

Verstappen duvara sürttüğü aracıyla turunu kaybetti ve sıralama turlarını altıncı sırada tamamladı. Pole pozisyonu Charles Leclerc’in oldu. Leclerc bu sezonki ilk pole pozisyonunu elde etti. Monte Carlo caddelerindeki 3. pole pozisyonunu kazandı. Max Verstappen’in pole pozisyonu serisi (Üst üste 8 kez), Monako’da son buldu! Charles Leclerc: “Ne olursa olsun, bu zaferi evimize getirmeliyiz.” diye konuştu. Oscar Piastri iki, Carlos Sainz üç, Lando Norris dört ve George Russell beşinci sırayı aldılar. Bu arada bu pole pozisyonu Ferrari tarihinin 250. pole pozisyonu olarak tarihe geçti.

FIA komiserler kurulu üyesi Fatih Altaylı: Intercity'nin pisti boşaltması lazımFIA komiserler kurulu üyesi Fatih Altaylı: Intercity’nin pisti boşaltması lazım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.