Dünya Icardi’yi konuşuyor: Muhteşem başarısızlık

İstanbulspor - Galatasaray maçında Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi'nin yaptığı penaltı organizasyonu dünyanın diline düştü. İşin ilginci penaltı gol olsa tekrar edilecekti.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaraylı Kerem Türkoğlu ile Mauro Icardi'nin kaçırdığı penaltı maçın önüne geçti.

Galatasaray’ın İstanbulspor’u 1-0 yendiği maçta en çok konuşulan olaylardan biri de Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi’nin penaltı organizasyonuydu. 35. dakikada kazanılan penaltı atışı için Kerem topun başına geldi. Yıldız oyuncunun paslaşarak kullandığı penaltıyı Icardi, yandan dışarı attı.

İki futbolcunun penaltı organizasyonu karşılaşmanının önüne geçti. Dünya basını pozisyona geniş yer ayırdı.

The Sun, 24 Ekim 2005’te Arsenal forması giyen Thierry Henry ve Robert Pires’in Manchester City maçında tarihe geçen başarısız penaltı organizasyonunu hatırlatarak verdi. Söz konusu olayda Pires, topu Henry’nin önüne bırakmak istemiş ama istediği vuruşu yapamamıştı. Topa tekrar dokununca da hakem çift vuruş vermişti. İstanbulspor – Galatasaray maçında yaşanananları bu olaya benzeten The Sun, haberinde “Mauro Icardi yanlışlıkla Premier Lig tarihindeki en rezil penaltı kaçırma anını yeniden yaşattı. İşin komik tarafı gülmekten kendini alamadı” dedi.

Daily Star ise pozisyonla ilgili olarak şunları yazdı: “Galatasaray pas penaltı girişiminde bulundu ancak Mauro Icardi muhteşem bir şekilde başarısız oldu.

‘Penaltıyı kaçırdı, golü attı; kendini affettirdi’

Fransız L’Equipe gazetesi “Paris Saint Germain’de oynadığı dönemde Mauro Icardi, Neymar’ın penaltıdan pasında hazırlık maçında fileleri havalandırmıştı. Aynı kombinasyonu Kerem Aktürkoğlu ile birlikte İstanbulspor karşısında denese de, bu kez boş kaleye topu gönderemedi. Ancak 5 dakika sonra golü atıp, kendini affettirdi” ifadelerine yer verdi.

Arjantin’in en büyük gazetelerinden Clarin, “Mauro Icardi penaltıda lüks yapmak istedi ve Türkiye’de yılın en inanılmaz golünü kaçırdı” yazdı. Kolombiya gazetesi El Colombiano, “Mauro Icardi topu kalecinin sağından direğin yanından auta vurduğunda, az önce kaçırdığı şeye inanamayarak ‘yer yarılsa da içine girsem’ dercesine ellerini başına götürdü” diye yazdı. Brezilya basınından Globo Esporte’nin haberinde şunları söyledi: “Icardi, Galatasaray adına inanılmaz bir penaltı kaçırdı. Arjantinli, geçmişte Cruyff ve Messi’de işe yarayan ‘prova edilmiş’ iki dokunuşlu penaltıyı tekrarlamaya çalışta ancak Türkiye ligindeki girişimde başarısız oldu.”

İtalya basını: İki vuruşlu penaltı şovu kötü bitti

İtalyan basını da pozisyonu yakın ilgi gösterdi. Corriere dello Sport’ta yer alan haberde “Inter ve PSG’nin eski santraforu, Aktürkoğlu’nun penaltı asistinde sansasyonel bir hata yaptı. Galatasaray’ın iki vuruşlu penaltı şovu kötü bitti” denildi. La Gazetta Dello Sport ise “Icardi’den sansasyonel ve skandal hata” ifadesini kullandı. Tuttosport ise Galatasaraylı futbolcuların Lionel Messi ve Luiz Suarez’in Barcelona’da golle sonuçlanan penaltı organizasyonunu taklit etmeye çalıştığını yazdı. Gazete “Icardi, inanılmaz bir hata yaptı” dedi.

Kerem ve Icardi tarihi penaltıyı değil 3 puanı haneye yazdı!Kerem ve Icardi tarihi penaltıyı değil 3 puanı haneye yazdı!

‘Penaltı hilesi işe yaramadı’

Çekya’da televizyonu Tn Nova’nın internet sitesinde “Penaltı hilesi işe yaramadı” derken, “Tüm internet Arjantinli oyuncuya gülüyor. Mauro Icardi atışı kaçırdı ve gol fırsatı boşa gitti” yorumu yapıldı. Hollanda basınından Algemeen Dagblad, “Johan Cruyff ve Jesper Olsen’in Ajax’taki tarihi penaltısındaki aynı numarayı Galatasaray’da tekrarlayabileceklerini düşündüler. Icardi topu kalenin dışına attı. Sosyal medyada alay konusu oldu” denildi.

Böyle yeşillendi Olimpiyat Stadı! Hulk sahadaBöyle yeşillendi Olimpiyat Stadı! Hulk sahada

Penaltı gol olsaydı tekrarlanacaktı

Dünya basınında bu kadar tartışılan pozisyon hakkında ise yayıncı kuruluş beIN Sports’ta hakem yorumcuları Deniz Çoban ve Bahattin Duran’ın yorumları dikkat çekti. Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşu sırasında Mauro Icardi ve İstanbulsporlu defans oyuncularının ceza alanı çizgisine bastığına dikkat çeken Deniz Çoban şöyle konuştu: “Icardi ceza alanına erken girip gol atmaya çalıştı. Erken girenlerden biri golü kurtarmaya çalışırsa o zaman VAR hakeminin görevi başlıyor. O zaman diyor ki bu golü kurtarmaya çalışan erken girdi. Veyahut da golü atmaya çalışan erken mi girdi. Burada Icardi gol atmaya giriyor ve ihlal yaparak giriyor. Icardi’yi tespit eden VAR hakemi defans oyuncularını da tespit ediyor. Hakeme diyor ki ‘İki takımdan da ihlal yapanlar var. Bu penaltının tekrarı gerekiyor.’ Icardi golü yapsaydı VAR hakemi penaltıyı tekrarlatacaktı.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.