Murat Sancak ders almıyor! Milyonluk ceza

Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'i darp etmesinin üzerinden çok fazla zaman geçmeden hakem odası basan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak için ceza açıklandı. PFDK Sancak'a 1 milyon 78 bin liralık fatura kesti.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hakem odası basan Murat Sancak'a PFDK tarafından bir milyon lirayı aşan ceza kesildi.

Süper Lig’in 23’üncü haftasında, Adana Demirspor’un Hatayspor’a 1-0 kaybettiği maç, saha içinden çok sonrasında yaşananlarla gündeme gelmişti. Mücadele sonrası tribünden inip hakem soyunma odası bastığı anlaşılan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’ın, karşılaşmanın hakemi Mert Güzengi’ye fiili müdahalede bulunduğu da iddia edilmişti.

Ceza açıklandı, Sancak milyonluk oldu

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, konuya ilişkin cezaları açıkladı. Federasyondan yapılan açıklamaya göre Murat Sancak, 5 ay 12 gün hak mahrumiyetinin yanı sıra toplam 1 milyon 78 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Açıklamada cezanın detaylarına da yer verildi. Buna göre Sancak, müsabaka hakemine ve temsilcisine yönelik sportmenliğe aykırı hareketlerinden toplam 42 gün hak mahrumiyeti ve 200 bin lira, hakem soyunma odası koridorlarında hakeme yönelik eylemleri nedeniyle 4 ay hak mahrumiyeti ve 400 bin lira, medyaya yaptığı açıklamaları sebebiyle 400 bin lira, akredite edilmediği alanlarda bulunduğu için de 78 bin lira para cezası ile karşı karşıya kaldı.

Sosyal medyadan da yüklenmişti

Hakem soyunma odası bastığı maç sonrası sosyal medya hesabı üzerinden de mesaj yayınlayan Sancak, “Hatayspor maçının görüntülerini Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdim. Hakem eyyam yaptı, art niyetliydi. Gözünün önündeki tacı bile göremedi. Biz hakkımızı sonuna kadar arıyoruz” demişti.

Hakemlere uluslararası denetim geliyor, puanlama sistemi değişiyorHakemlere uluslararası denetim geliyor, puanlama sistemi değişiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.