Murat Sancak ‘Hayır’ dedi, Letonya maçının yeri değişti

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, TFF'nin Beşiktaş ve Alanya maçlarını başka şehirde oynama isteğini reddetti. Bunan üzerine Letonya maçı Adana'dan Konya'ya alındı.

Spor 26 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Murat Sancak, TFF'nin teklifini kabul etmeyince milli kaçın yeri değişti.

A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda 15 Ekim’de Letonya ile karşılaşacağı maç, Konya’ya alındı. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 21.45’te başlayacak.

Kararın perde arkası

Federasyon, daha önce Letonya maçının Adana’da oynanacağını duyurmuştu. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, A Milli Takım’ın Letonya ile oynanacağı maçın neden Konya’ya alındığını açıkladı. X’te bir Space odasına konuk olan Sancak şunları söyledi: “Bizim Beşiktaş ve Alanyaspor maçlarımızın Adana dışında oynanmasını istediler. Ben kabul etmedim. Niye kabul edeyim? ‘Gerekirse milli maçı iptal edin’ dedim. Letonya maçı olmaz Hırvatistan olur başka maç olur. Bütün milli maçlar Adana’da mı oynanıyor sanki.”

Babası için seçtiği milli takımı babası ölünce bıraktı: Abdoulaye DoucureBabası için seçtiği milli takımı babası ölünce bıraktı: Abdoulaye Doucure

Montella, eski evi Adana’da gala yapacaktı

Letonya maçının Adana’dan Konya’ya alınmasından sonra ilginç bir buluşma da ortadan kalkmış oldu. Bilindiği üzere TFF, Stefan Kuntz’un yerine A Milli Takım’ın başına Adana Demirspor’un eski teknik direktörü Vicenzo Montella’yı getirdi. Maç Adana’da oynansaydı, Montella, milli takımla ilk iç saha maçını eski takımının şehrinde oynamış olacaktı.

Önce Hırvatistan sonra Letonya

A Milli Takım, 12 Ekim’de deplasmanda Hırvatistan ile oynadıktan sonra 15 Ekim’de de Letonya ile evinde karşı karşıya gelecek. Bir maç fazlası bulunan milliler, lider Hırvatistan ile birlikte 10 puana sahip olarak grupta ikinci sırada bulunuyor.

Alman Milli Takımı Nagelsmann'a emanetAlman Milli Takımı Nagelsmann’a emanet

Biletler 9 Ekim’de satışa çıkıyor

Türkiye- Letonya maçının öncelikli bilet satışları, Milli Takım Taraftar Kulübü kırmızı üyeleri için 9 Ekim’de yapılacak. Bir gün sürecek öncelikli bilet satışlarından sadece son 1 yıl içerisinde Milli Takım Taraftar Kulübü kırmızı üyesi olmuş kişiler yararlanabilecek. Letonya maçının genel bilet satışları ise 10 Ekim’de başlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.