TFF binasına saldırı davasında karar

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki merkez binasına düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili haklarında 285 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Cüneyd Uslu ve Oğuzhan Güneysu hakkında karar açıklandı.

Gündem 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki merkez binasına 1 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin sanıklar Cüneyd Uslu ve Oğuzhan Güneysu’nun 19 müştekiye yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan toplamda 285’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Cüneyd Uslu ve Oğuzhan Güneysu ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, sanık Cüneyd Uslu’nun avukatının, müşteki Türkiye Futbol Federasyonu’nun zararı olan bin 700 TL’yi giderdiğine ilişkin banka dekontunu dosyaya ibraz ettiği tutanağa geçirildi.
Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Cüneyd Uslu’nun, “zincirleme şekilde silahla tehdit” suçundan 8 yıl 9 aya kadar, “mala zarar verme” suçundan ise 2 aydan 1 buçuk yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Öte yandan sanık Oğuzhan Güneysu’nun ise beraatini talep etti.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Cüneyd Uslu hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan dava açıldığını ancak sanığın eylemine uyan “zincirleme şekilde birden fazla kişiye karşı silahla tehdit” suçundan 6 yıl, “ruhsatsız silah taşıma” suçundan ise 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

 

Hakem dünyasından itiraf: Bazıları Fenerbahçe'ye karşı örgütlenmiş olabilirHakem dünyasından itiraf: Bazıları Fenerbahçe’ye karşı örgütlenmiş olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.