NBA Batı Konferansı’nda haftanın oyuncusu Alperen Şengün!

NBA'de her iki konferansta haftanın oyuncuları belli oldu. Batı Konferansı'nda Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün bu başarıya ilk defa ulaştı. Doğu'da New York Knicks'ten Jalen Brunson haftanın en iyisi seçildi.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün haftanın en iyisi.

Alperen Şengün sergilediği olağanüstü performansla son zamanlarda fazlasıyla dikkat çekti. Özellikle son 10 maçlık bölümde yaptığı çıkışla adı All-Star hafta sonu için de ciddi ciddi geçmeye başlayan oyuncu kariyerinde bir ilke daha imza attı.

NBA’de her hafta açıklanan haftanın en iyi oyuncuları duyuruldu. Doğu Konferansı’nda ödül New York Knicks’ten Jalen Brunson’a gitti. Batı’da ise Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, sergilediği performansla bu ödüle layık görüldü. Alperen geçtiğimiz hafta takımının oynadığı 4 maçın 3’ünü kazanmasında pay sahibi olmuştu. Milli basketbolcu bu karşılaşmalarda 24.0 sayı, 7.0 ribaunt, 4.5 asist ortalamaları yakalamıştı. Alpi kariyerinde ilk defa haftanın oyuncusu seçildi.

 

Alperen Şengün geçtiğimiz günlerde açıklanan ilk sonuçlara göre NBA All-star oylamasında Batı Konferansı uzunları arasında 7. sırada yer almıştı. Seçilmesi için burada ilk 3 sıraya girmesi gereken milli sporcuya oy vermek için vote.nba.com adresine girebilirsiniz. Bu adresten her 24 saatte bir oy kullanmak mümkün.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.