NBA Kupası’nda tarihin ilk finalini Lakers ve Pacers oynayacak

NBA Sezon İçi Turnuvası yarı final maçlarında Milwaukee Bucks'ı yenen Indiana Pacers ve New Orleans Pelicans'ı yenen Los Angeles Lakers finale çıktı.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
NBA Kupası'nda finalin adı kondu.

Bu sezon ilk defa düzenlenen NBA Sezon İçi Turnuvası’nda dörtlü finallerin oynandığı Las Vegas ayağı dün başladı. Heyecan iki yarı final maçıyla yaşandı.

Gecenin ilk karşılaşmasında Indiana Pacers ve Milwaukee Bucks mücadele etti. Maç son derece çekişmeli başladı ve ilk çeyrek Bucks’ın 29-27 üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyrekte Tyrese Halliburton önderliğinde üstünlüğü alan Pacers devreyi 63-51 önde kapadı. İkinci yarıya çok daha iyi başlayan Bucks son 12 dakikalık kısma girerken 94-91 öne geçti. Ancak son çeyrekte yine Halliburton önderliğinde kusursuz bir hücum performansı sergileyen Indiana maçı 128-119 kazandı ve finale yükseldi.

Indiana’da Halliburton 27 sayı, 15 asist ve 7 ribauntla yıldızlaştı. Myles Turner 26 sayı ve 10 ribauntla double double yaptı. Pacers bençten tam 43 sayılık katkı alırken Bucks’ta bu sayı 13’le sınırlı kaldı. Doğu’nun şampiyonluk favorilerinden Milwaukee’de Yunan yıldız Giannis Antetokounmpo 37 sayı ve 10 riabunt üretirken Damian Lillard 24 sayı 7 ribaunt ve 7 asistle oynadı. Bu performanslar galibiyete yetmedi.

İkinci yarı final karşılaşmasında New Orleans Pelicans ve Los Angeles Lakers kozlarını paylaştı. Çekişmeli geçen ilk çeyrekte 30-29 Pelicans üstünlüğü vardı. İkinci çeyrekte LeBron James’in iyi oyunuyla üstünlük kuran Lakers devreyi 67-54 önde kapadı. Lakers soyunma odasından son derece sert savunma ve olağanüstü hücum performansıyla döndü. Üçüncü çeyrek bittiğinde skor 110-71’e gelmişti. Formalite niteliğinde oynanan son çeyrekte Lakers farkı daha da açtı ve maçı 44 sayı farkla 133-89 önde tamamladı.

Bu sonuçla finalde Indiana Pacers’ın rakibi olan Lakers’ta LeBron James 30 sayı, 5 ribaunt ve 8 asistle oynadı. Kenardan gelen Austin Reaves 17 sayı 7 asist üretirken Anthony Davis 16, Taurean Prince 15, D’Angelo Russell 14 sayı attı. Pelicans’ta en skorer isim 14 sayıyla Trey Murphy oldu.

Los Angeles Lakers ve Indiana Pacers arasında yine Las Vegas’ta oynanacak final maçı 8 Aralık Cumartesi’yi 9 Aralık Pazar’a bağlayan gece saat 04.30’da oynanacak. Maçı kazanan ekip tarihin ilk NBA Kupası’nın kazananı olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.