NBA’de izleyici rekoru kırıldı!

NBA’de 2022-23 sezonu boyunca kaç kişinin maçları salondan takip ettiği açıklandı. Normal sezonda oynanan 1230 maçı toplam 22 milyonun üzerinde kişi salondan takip etti ve bu sayı yeni NBA rekoru olarak kayıtlara geçti.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
NBA'de izleyici sayısı rekoru kırıldı!

Amerikan sporlarının ekonomisi her geçen gün katlanıyor. NFL maçlarının reklam gelirleri, NHL’in yayın anlaşmaları ve NBA’in dünyaya yayılan ünü derken her geçen gün bu organizasyonların değeri daha da büyüyor. Bu büyümenin temel kaynağı elbette bu sporlara ve organizasyonlara ilgi gösteren taraftarlar. NBA, bu sezon salonlardaki ortalama seyirci sayısı, kapasiteye göre seyirci yüzdesi ve kapalı gişe maç sayısı bakımından rekor tazeledi. Tam 791 maç kapalı gişe oynanırken, tribünlerin doluluk oranı yüzde 97 bandında seyretti.

NBA’de sezon sona erdi, işte play-off ve play-in eşleşmeleriNBA’de sezon sona erdi, işte play-off ve play-in eşleşmeleri

NBA’de bu sezon toplam 22 milyon 234 bin 502 seyirci maçları yerinden takip etti. Önceki rekor 2017-18 sezonuna ait olan 22 milyon 124 bin 559 seyirciydi. Böylelikle pandemi dönüşünden sonra, seyirci alışkanlıklarının evde kalma refleksiyle değişeceğine dair endişe de ortadan kalkmış oldu. Bu endişenin temel nedeni maç günü gelirlerindeki azalmanın küçük market takımlarına yapacağı etkiydi.

Ancak öyle görünüyor ki NBA seyircisi, takım sahiplerine ve organizasyonun bütününe maç günlerinde büyük bir gelir kapısı sağlamış.

NBA, izleyici sayısı rekorunda çıtayı yukarı taşıdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.