Telekom liderlik maçında Fenerbahçe’nin hattını kesti

Basketbol Ligi'nde normal sezonun liderliği için büyük önem taşıyan maçta Telekom, Fenerbahçe Beko'yu 83-72 yenerek hem aradaki puan farkını arttırdı hem de ikili averajı ele geçirdi.

Spor 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe Beko'da ayakta kalan tek isim Motley oldu.

Avrupa’nın en çekişmeli liglerinden biri Türkiye’de yaşanıyor. Gerek zirve gerek play-off gerekse küme düşme bölgesinde takımlar kıyasıya bir mücadele halinde. Normal sezonu 1. sırada tamamlamak isteyen zirvedeki iki takım Telekom ve Fenerbahçe Beko Ankara’da karşı karşıya geldi.

Efes farklı veda etti, Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos olduEfes farklı veda etti, Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos oldu

İstanbul’daki ilk maçta rakibine yenilen Fenerbahçe Beko, Ankara’da da istediği oyunu ortaya koyamadı. Motley dışında skorer bir isim çıkarmakta zorlanan sarı lacivertliler ilk yarıyı 45-40 maçı da 83-72 geride tamamladı. Telekom ise her periyotta farklı isimlerin skorer oyunuyla maçı hep önde götürdü. Aldıkları sonuçla Fenerbahçe Beko ile galibiyet farkını ikiye çıkaran Ankara ekibi, iki maçı da kazandığı için ikili averajı da ele geçirdi. Telekom böylece normal sezonu lider kapatmak için büyük avantaj elde etti.

Darüşşafaka yerini sağlamlaştırdı

Ligde 6. sırada year Darüşşafaka, Manisa Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Maç boyu rüakibine karşı üstün bir oyun ortaya koyan Darüşşafaka, ilk yarısını 55-41 önde bitirdiği maçta 95-84 kazandı. Bu sonuçla Daçka, 7. sıradaki Galatasaray ile galibiyet sayısı farkını 2’ye çıkardı. Manisa takımı ise 10 galibiyete 10. sırada.

Şampiyonun çöküşü... Gemi limana yanaşamadıŞampiyonun çöküşü… Gemi limana yanaşamadı

Tofaş play-off potasına girdi

Günün bir başka maçında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’e konuk olan Tofaş uzatmaya giden maçı 95-88 kazandı. Bursa ekibi bu galibiyetle 8. sıraya çıktı. Merkezefendi’nin ise Tofaş gibi 10 galibiyeti bulunuyor ve 13. sırada.

Bursaspor da kendi sahasında ligin dibinde yer alan Konyaspor’u 74-63 yendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.