Real Madrid, Belgrad için ‘Madonna listesi’ verdi

Euroleague’de play-off heyecanı sürerken Partizan’a konuk olacak Real Madrid, ilk maçta yaşanan kavganın ardından Belgrad seyahati için özel istek listesi oluşturdu.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Real Madrid, kavgadan sonra Sırbistan yolculuğu için özel isteklerde bulundu.

Real Madrid ve Partizan arasında EuroLeague play-off serisi ikinci maçının sonlarında ortalık karıştı. Sergio Llull’un Kevin Punter’a yaptığı sert faul sonrası oyuncular birbirine girdi ve mahalle kavgasını andıran bir manzara ortaya çıktı. Bunun üzerine EuroLeague Madrid’den Guerschon Yabusele’ye 5, Gabriel Deck’e 1; Partizan’dan Kevin Punter’a 2, Mathias Lessort’a da 1 maç ceza vermişti.

Belgrad’da son derece ateşli bir taraftar topluluğu önünde maçlarını oynayan Partizan karşısına çıkacak Real Madrid, rakibinin taraftarından çekinmiş olacak ki kavga sonrasındaki ilk maç öncesi uzun bir istek listesi verdi. İsrail kaynaklı Walla Sport’tan Ehrle Weisberg’in haberine göre Real’in istekleri şunlar:

  • Çıkış kapısından geçmeden hava alanından otobüsle ulaşım.
  • Tüm hareketlerde polis eskortu.
  • Otel çevresinde 7/24 gözetleme.
  • Stark Arena’daki güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesi.

Tarihi kavgadan sonra pişmanlık var! Fatura kesildiTarihi kavgadan sonra pişmanlık var! Fatura kesildi

İkinci maçta çıkan olayların ardından iki taraftan sporcular özür açıklamaları yayınlamıştı. Sıcak ortamı yumuşatma çalışmalarının sebebi, namı kendinden önde giden Partizan taraftarının, herhangi bir taşkınlık yoluyla Real Madrid kafilesinden birine bir şekilde zarar vermesi ihtimali.

Real Madrid’in bu güvenlik istekleri adeta Madonna’nın İstanbul konseri öncesi organizatör şirketten kulisinde görmeyi talep ettiği şeylerin listesini anımsattı.

Partizan avantajlı

Serinin ilk iki maçını Partizan kazandı. İlk maçtan 89-87 galip ayrılan Sırp temsilcisi, yarıda kalan ikinci maçı EuroLeague’in tescil ettiğine göre 95-80 kazandı. Üçüncü maç bu akşam 21.30’da Belgrad’daki Stark Arena’da oynanacak.

Madrid'de kabus gecesi: 21 oyuncu ihraç edildi, maç bitirilemediMadrid’de kabus gecesi: 21 oyuncu ihraç edildi, maç bitirilemedi

Exum dönebilir

Olaylı maçın sonunda Guerschon Yabusele’nin kendisine güreş tabiriyle supleks yapmasıyla sakatlanan Partizan gardı Dante Exum maça yetişebilir. Tendonunda sıkıntı olan oyuncuyla alakalı Koç Zeljko Obradovic dünkü açıklamasında “Dante antrenmana çıktı, kırığı yok. Hamstringinde ciddi bir problem vardı ama antrenmana çıkmakta ısrar etti. Takıma yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.