NBA’de özel gün takvimi belli oldu

Basketbolun bir numaralı organizasyonu NBA'de açılış gecesi ve Christmas gecesinde oynanacak maçlar duyuruldu. Buna göre sezon Los Angeles Lakers ve Denver Nuggets arasında oynanacak mücadeleyle başlayacak.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
NBA'de açılış günü ve Christmas gecesi programı belli oldu.

NBA’de heyecanın başlamasına henüz 2 aydan uzun bir süre var. 2023-24 sezonu 24 Ekim’i 25 Ekim tarihine bağlayan gece başlayacak. Basketbolun zirve organizasyonunda başlangıca yaklaşık 2.5 ay kala açılış gecesi ve Christmas gecesi oynanacak maçların programı açıklandı. NBA takviminde özel yeri olan ve reyting ihtimali yüksek karşılaşmaların yer aldığı geceler yine beklentileri karşıladı.

Yeni sezonda açılış geçtiğimiz sezonun şampiyonu Denver Nuggets ve geçtiğimiz sezonun Batı Konferansı finalisti Los Angeles Lakers arasında oynanacak mücadeleyle başlayacak. Nikola Jokic ve Jamal Murray ikilisiyle şampiyon unvanını korumak adına sezona girecek Nuggets, transfer dönemini iyi geçiren ve kadro iskeletini koruyan LeBron’lu Anthony Davis’li Lakers’la kozlarını paylaşacak. Açılış gecesinin ikinci ve son maçı Phoenix Suns ile Golden State Warriors arasında oynanacak. Kadrosuna Bradley Beal’ı da katan ve Devin Booker-Kevin Durant ikilisinin yanına bir yıldız eklemesi daha yapan Suns, şok Chris Paul hamlesiyle kadrosunu güçlendiren Stephen Curry’li Klay Thompson’lı Golden State Warriors’la kozlarını paylaşarak sezona girecek.

Kobe ve Gigi Bryant heykelinin açılış tarihi belli olduKobe ve Gigi Bryant heykelinin açılış tarihi belli oldu

Normal sezonun en özel geceelerinden biri olan Christmas gecesi programı ise birbirinden büyük maçlarla dolu. 25 Aralık akşamı ve 26 Aralık sabaha karşı oynanacak maçların ilkinde New York Knicks Madison Square Garden’da Milwaukee Bucks’ı ağırlayacak. Günün ikinci maçında son finalist Miami Heat ve Philadelphia 76ers karşılaşacak. Üçüncü maçta 17’şer kezle NBA tarihinin en fazla şampiyon olan iki takımı Los Angeles Lakers ile Boston Celtics kozlarını Kaliforniya’da paylaşacak. Dördüncü maçta Luka Doncic ve Kyrie Irving’li Dallas Mavericks Phoenix Suns’a konuk olacak. Christmas gününün kapanış maçında Golden State Warriors, Denver Nuggets deplasmanına çıkacak.

12 Dev Adam’a İstanbul yaradı12 Dev Adam’a İstanbul yaradı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.