NBA’de son konferans finalisti Boston Celtics

Boston Celtics yarı final serisinin 7. maçında sahasında ağırladığı Philadelphia 76ers’ı 112-88 mağlup etti ve konferans finalinde Miami Heat’in rakibi oldu.

Spor 15 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Philadelphia bir ara 3-1 önde olduğu seride rakibinin geri dönüşü tamamlamaması adına sahaya çıktı. MVP Joel Embiid’li 76ers, maça daha iyi başlayan taraf oldu. İlk çeyrek 29-23 sona erdi. İkinci çeyreğin ilk dakikaları iki takım adına da tutuk geçerken Boston skorda dengeyi yakaladı. Daha sonra öne de geçen ekip devreyi 55-52 önde kapadı.

Üçüncü çeyrek, Philadelphia’nın adeta Jayson Tatum rüzgarı karşısında havlu attığı çeyrek oldu. İlk yarıyı 25 sayı üretip takımını öne geçirerek kapatan Tatum ikinci yarıya da damgasını vurdu. Tatum’ın 17 sayı ürettiği çeyrekte Celtics, adeta paralize olan 76ers’ın fişini çekti. Son çeyreğe 88-62’lik skorla girildi. Son çeyrek rölantide geçti ve Boston Celtics sahadan 112-88’lik skorla galip ayrılarak Miami Heat’in konferans finalindeki rakibi oldu.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde zafer Bonn’unBasketbol Şampiyonlar Ligi’nde zafer Bonn’un

Maçı 51 sayıyla tamamlayan Jayson Tatum, 7. maçlar tarihinin en fazla sayı atan oyuncusu oldu.

Philadelphia’da koç Doc Rivers, kariyerinde 10. kez bir 7. maçta elenme üzüntüsü yaşadı. MVP Joel Embiid maç sonrası açıklamalarında “James (Harden) ve ben yalnız başımıza kazanamayız. Basketbol bu yüzden 5’e 5 bir spor. Herkes daha iyi olmanın yollarını bulmalı” diyerek takım arkadaşlarını hedef aldı.

Boston Celtics ve Miami Heat arasındaki konferans finali mücadelesi çarşambayı perşembeye bağlayan gece 03.30’da oynanacak maçla başlayacak.

Telekom'da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattıTelekom’da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.