NBA’in yumrukçusuna süresiz ceza

Golden State Warriors forması giyen olayların adamı Draymond Green, Phoenix Suns maçında Jusuf Nurkic'e yaptığı hareket nedeniyle süresiz maçlardan uzaklaştırıldı.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Draymond Green süresiz uzaklaştırma aldı.

Draymond Green NBA’in sorunlu adamı olarak biliniyor. Rakiplerine yaptığı gaddarca, oyun dışı sert müdahaleler yıllardır tartışılıyor. Kasık bölgesine attığı tekmeler, ribaunt mücadelelerinde vurduğu dirsek darbeleri ve daha nicesi. Draymond bu sezonun başında Minnesota Timberwolves maçında çıkan tartışmada rakibi Rudy Gobert’i kafa kola almıştı. Bu hareketi nedeniyle NBA yönetimi tarafından 5 maçlık cezaya çarptırıldı.

Cezası biten ve sahalardaki yerini almaya devam eden Draymond geçtiğimiz günlerde yine benzer bir olaya imza attı. Phoenix Suns’a karşı oynanan maçta Jusuf Nurkic’le mücadeleye giren Green rakibine tokat attı.

Giannis 64 sayıyla rekor kırdı, maç topunu alamayınca çıldırdıGiannis 64 sayıyla rekor kırdı, maç topunu alamayınca çıldırdı

Son derece sebepsiz yere bu hareketi yapan oyuncu oyundan atıldı ve cezasının ne olacağı beklenmeye başlandı. Kimisi sezonun geri kalanında oynayamayacağını öne sürerken kimisi de yine hafif bir ceza alacağını düşünüyordu. NBA’den yapılan açıklamaya göre Green süresiz olarak maçlardan uzaklaştırıldı. Ligden yapılan açıklamada “Yeniden sahalara dönmesi için bazı gereklilikleri ve şartları yerine getirmesi gerekecek” dendi.

Geçen sezon Instagram canlı yayınında silah gösteren Ja Morant ceza aldığı süreçte psikolojik tedavi görmüştü. Morant aynı hareketi tekrar ettikten sonra bu kez hala devam eden 25 maçlık ceza aldı. Bu ceza süresince yine Florida’da bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gördü.

NBA’de yumruk vakası: Olayların adamı Green sahnedeNBA’de yumruk vakası: Olayların adamı Green sahnede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.