Nepalli kriketçi tecavüzden suçlu bulundu: Sekiz sene hapis…

Nepalli kriket sporcusu Sandeep Lamichhane 18 yaşında bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle sekiz sene hapis cezasına çarptırıldı.

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sandeep Lamichhane'a 8 sene ceza verildi.

Nepalli spinner Sandeep Lamichhane 18 yaşında bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle sekiz sene hapis cezasına çarptırıldı, 23 yaşındaki sporcunun avukatı Saroj Ghimire “Mahkemenin kararı konusunda ikna olmuş değiliz. Mahkeme kaprisli bir şekilde Sandeep’i hükümlü ilan etti. Sandeep adalet için bir üst mahkemeye gidecek” dedi.

Avustralya’nın Big Bash ve Hindistan Premier Ligi’nde oynayan Lamichhane tecavüz suçlaması nedeniyle Eylül 2022’de Nepal kaptanlığından uzaklaştırılmıştı. Hakkında tutuklama emri çıkarılmasının ardından Karayipler Premier Ligi’nde (CPL) oynadıktan sonra Katmandu’ya döndüğünde gözaltına alındı. O sırada Facebook’ta yaptığı açıklamada soruşturmada işbirliği yapmak için geri döndüğünü söyledi ve herhangi bir yanlış yapmadığını söyledi.

Kefaletle serbest bırakılmasının ardından Lamichhane Şubat 2023’te İskoçya ve Namibya’ya karşı oynanan Kriket Dünya Kupası 2. Lig üçlü serisi için Nepal takımına geri döndü. Bu durum spor çevrelerince protesto edilmişti. Her iki ülkenin oyuncuları da Lamichhane’nin elini sıkmayı reddetmiş, ancak Lamichhane 2023 yılı boyunca Nepal için oynamaya devam etmişti.

Ceza alan kriketçi siyah bandı Filistin için takmadığını açıkladıCeza alan kriketçi siyah bandı Filistin için takmadığını açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.