Neymar’ı Jorge Jesus kaptı

Eski Fenerbahçe Tekni Direktörü Jorge Jesus'un çalıştırdığı El Hilal PSG forması giyen Neymar'ı kadrosuna kattı. Brezilyalı futbolcu, Arabistan'da 2 yıl için 400 milyon euro kazanacak.

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Brezilyalı yıldız Neymar, Jorge Jesus'un yönettiği El Hilal'e imza attı.

Suudi Arabistan ekiplerinin bu yıl astronomik bedeller karşılığı gerçekleştirdiği yıldız transferler arasına yeni bir isim daha eklendi. El Hilal, Paris Saint-Germain’de (PSG) forma giyen Brezilyalı yıldız oyuncu Neymar’ı kadrosuna kattığını duyurdu. Böylece Brezilyalı yıldız, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mane, N’Golo Kante, Riyad Mahrez, Ruben Neves, Roberto Firmino ve Jordan Henderson gibi Arabistan’a giden isimlere eklendi.

Mbappe geri dönüyorMbappe geri dönüyor

El Hilal’in sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayınlanan tanıtım videosunda, Neymar’ın, “Suudi Arabistan’da, Al Hilal’deyim” sözlerine yer verildi. Ülke basınına göre Al Hilal, bu transfer için PSG’ye 80 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Sözleşmede, futbolcunun performansına dayalı maddelerin yerine gelmesi halinde fazladan ödemeler de bulunuyor.

Neymar El Hilal’de 10 numaralı formayı giyecek.

Neymar, El Hilal takımından iki yılda 300 milyon euro kazanacak. Reklam ve sponsor gelirleriyle bu bedelin 400 milyon euro’ya kadar çıkması bekleniyor.

PSG’de 5 oyuncu daha kadro dışıPSG’de 5 oyuncu daha kadro dışı

Barcelona’dan PSG’ye 2017 yılında 222 milyon euro’luk rekor bonservis bedeli karşılığında geçen Neymar, Fransa temsilcisinde 173 maçta 118 gol atarken 77 asist yaptı. 31 yaşındaki oyuncu, Brezilya Milli Takımı’nda ise 124 karşılaşmada rakip ağları 77 kez sarstı.

PSG’nin yeni teknik direktörü İspanyol Luis Enrique, bu sezon kadro planlamasında Neymar’ın yer almadığını önceden açıklamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.