NFL’in en değerlisi bir kez daha Lamar Jackson

Amerikan Futbolu Ligi NFL'de bireysel ödüller sahiplerini buldu. Buna göre sezonun en değerli oyuncusu AFC'yi lider tamamlayan Baltimore Ravens'ın oyun kurucusu Lamar Jackson oldu. Jackson kariyerinde ikinci kez en değerli oyuncu seçildi.

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Lamar Jackson, NFL'in en değerli oyuncusu oldu.

NFL’de 11 Şubat’ı 12 Şubat’a bağlayacak gece Super Bowl heyecanı yaşanacak. Bu büyük maç öncesi pro-bowl yani NFL’in All-Star’ı oynandı. Geçtiğimiz gece de sezonun bireysel ödülleri yapılan özel etkinlikle sahiplerini buldu.

Ödül gecesinde sahneye gelen ilk isim olağanüstü bir sezon geçirerek Houston Texans’ı sürpriz biçimde play-off potasına sokan çaylak CJ Stroud oldu. Stroud sezonun en iyi ofansif çaylağı seçildi. Sezonun en iyi savunma çaylağı ise Stroud’un takım arkadaşı Will Anderson Jr oldu.

Sezonun en iyi savunmacısı ödülüyse geceye damga vuran ekiplerden Cleveland Browns’ın yetenekli ismi Myles Garrett’a gitti. Browns geceyi iki ödül daha alarak kapadı. Sezonun flaş ekiplerinden olmayı başaran takımın koçu Kevin Stefanski yılın koçu oldu. Kariyerinde belli sebeplerden ötürü düşüş yaşayan ancak daha sonra sahalara dönerek iyi sezon geçiren oyunculara verilen “Comeback of the year” yani yılın dönüşü ödülü de yine Browns’tan oyun kurucu Joe Flacco’ya gitti.

Sezonun en iyi hücum oyuncusu Super Bowl maçında da boy gösterecek San Francisco 49ers’ın yıldızı Christian McCaffrey’e gitti. Sosyal sorumluluk konularında öne çıkan yılın adamı ödülüyse Pittsburgh Steelers’tan Cameron Heyward’ın oldu. Heyward’a ödülünü eski İngiltere veliahtı Prens Harry verdi.

Sezonun en prestijli bireysel ödülünün sahibiyse Baltimore Ravens’tan çıktı. AFC’yi lider tamamladıktan sonra konferans finalinde Kansas City Chiefs’e elenen Ravens’ın oyun kurucusu Lamar Jackson sezonun en değerli ismi oldu. Jackson kariyerinde ikinci kez bu ödüle layık görüldü. Oyuncuyla alakalı iki en değerli oyuncu ödülü ve iki play-off galibiyeti olması sosyal medyada gündem oldu.

Bir şampiyonun yüreğini asla küçümseme: Mahomes ve Chiefs yeniden finaldeBir şampiyonun yüreğini asla küçümseme: Mahomes ve Chiefs yeniden finalde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.