Nicolas Anelka yeniden Türkiye’de: Bu kez CEO olarak

Bir dönem Fenerbahçe formasıyla Türkiye'de futbol oynayan Nicolas Anelka TFF 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor'un CEO'su oldu.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Anelka yeniden Türkiye'de.

Futbolda transfer dönemi enteresan imzalara sahne oluyor. Son olarak Nicolas Anelka Türkiye’ye geri döndü. 2004-05 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan ve 1.5 sene Türkiye’de sarı-lacivertli formayı giydikten sonra 2006 yazında İngiltere’ye dönen Anelka yeniden İstanbul’a geldi. Anelka bu kez TFF 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor’da CEO’luk görevini yürütecek.

Ümraniyespor’un sosyal medya hesaplarından “Hoş geldin profesör. Kulübümüz CEO pozisyonu için Nicolas Anelka ile anlaşmıştır. Nicolas Anelka’ya hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz” yazılı paylaşımı yaptı.

Futbolculuk kariyerinde Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea ve Juventus gibi kulüplerde forma giyen Fransız Çin’de Şanghay Shenhua ve Hindistan’da Mumbai City’de oyuncu-antrenör olarak görev almıştı. Anelka Hollanda’nın Roda takımında danışman, Fransa’nın Lille takımında genç takım antrenörü olarak da görev almıştı. Anelka, 2021 yılında Fransa’nın 4. Lig ekiplerinden Hyeres’te kısa bir süre sportif direktörlük görevini üstlendi.

Başakşehir duvarını Batsman yıktı! Fenerbahçe virajı döndüBaşakşehir duvarını Batsman yıktı! Fenerbahçe virajı döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.