Nigel Hayes-Davis koçuna güveniyor: Saras da bir gün Euroleague’i kazanacak

Fenerbahçe'nin başarılı basketbolcusu Nigel Hayes-Davis samimi açıklamalarda bulundu. Itoudis'ten Jasikevicius'a, Barça günlerinden sakatlık sorununa kadar birbirinden farklı konularda konuşan Amerikalı hedefini de açıkladı.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Nigel Hayes-Davis EuroHoops'un podcast içeriği EurohooPOD’un konuğu oldu..

Eurohoops’a konuşan Nigel Hayes-Davis katıldığı podcast programında birbirinden farklı konulara değindi. Mevcut sezona ve yaşadığı sakatlığa dair değerlendirmelerde bulunan Amerikalı “Büyük konuşmaktan ya da ortalığı karıştırmaktan çekinsem de bu sezon daha fazla galibiyet alabilirdik. En azından kontrolümüzde geçen, tamamen kontrolümüz altında olmasa da kazanma şansımızın olduğu dört ya da beş maçı kazanamadık. Bir şeyler öğrenmeye ve kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz, en azından bireysel olarak ben bunu yapıyorum. Çok iyi bir ritimde değildim, çok iyi bir basketbol oynamıyordum. Bu yüzden kendimi toparlamaya çalıştım. Sonrasında sakatlık ortaya çıktı ve başladığım yere geri döndüm” dedi.

“Umarım bir daha sakatlanmam”

Geçen sezon Fenerbahçe ile tüm maçlarda oynatıldığı hatırlatılan Hayes bu sezon geçirdiği sakatlıkla ilgili de konuştu. “Hatırlamıyorum. En son ne zaman maç kaçırdığımı hatırlamıyorum. Hayat tecrübelerinizle alakalıdır. İyi ya da kötü tecrübeler de olsa hayatı keyifli ve yaşamaya değer yapan şeyler tecrübelerdir. Ancak bu sakatlık tabii ki tekrar yaşamak istediğim bir şey değil. Yine de sahanın diğer tarafında olmak keyifli bir şey, saha kenarından takım arkadaşlarımı izliyorum ve onların yapıp yapamadığı şeyleri görüyorum. Daha sonrasında kendimin yapabileceği şeyleri analiz ediyorum ve sakatlıktan döndüğümde takımın beni nasıl kullanabileceğini düşünüyorum. Bu benim için güzel bir öğrenme süreci. Maalesef bu sakatlık yaşandı, umarım bir daha tecrübe etmek zorunda kalmam.”

OAKA atmosferini övdü

Euroleague’de karşılaşacakları Panathinaikos maçında dair “Yunan bir kaynağımdan öğrendiğim kadarıyla maç kapalı gişeye oynanacakmış. Çılgınca bir ortam olacağından eminim. Orada oynamaktansa kendi taraftarım önünde oynamayı tercih ederdim. Ne olursa olsun taraftarların önünde basketbol oynamak çok keyifli. Çok iyi bir maç olacağı kesin, bana göre EuroLeague’de bir takımın Ocak ya da Şubat’ta nerede olduğunun çok önemi yok çünkü daha oynanacak çok fazla maç var” diyen Davis ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

“Final-Four’a giden yolda keyif almak lazım”

Fenerbahçe’nin 2019’dan beri Final-Four’a kalamadığın hatırlatılması üzerine “Herkes Final-Four’a gitmek istiyor, ancak seni Final-Four’a götüren maçlardan keyif alman gerekiyor. Eğer kendi maçlarınızı kazanıyorsanız diğer rakiplerinizin sonuçlarına bakmanız gerekmez, benim mantalitem bu. Sağlıklı kalmaya, oynayabileceğimiz basketbolun en iyisini oynamaya dikkat ediyoruz. Böylelikle Final Four’a kalmak için iyi bir şansımızın olacağını düşünüyorum” diyen Amerikalı yayın gerisinde kötü başladığı sezonda üç sayılık atışlardaki değişimi hakkında da konuşarak “Bazen insanlar McDonalds siparişini direkt olarak arabaya almak ister, bazen de restoranda oturup yemek ister. Bu yıl restoranda oturarak sezona başladım ancak restoran her zamanki kadar iyi değildi. Zamanla her şey iyileşmeye başladı” dedi.

Itoudis kazandı, Saras da kazanacak

Nigel Hayes-Davis Fenerbahçe’de birlikte çalıştığı iki koç hakkında da samimi açıklamalar yaptı. “Itoudis koç olarak EuroLeague’i kazandı, ben de Saras’ın koç olarak EuroLeague’i kazanabilmesi için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Jasikevicius planı ve sistemi olan bir koç. Jasikevicius’un planını uygulayıp olacakları izlemeniz gerekiyor. Şu anda benimle konuşuyorsunuz o yüzden bu benim görüş açım. Itoudis’in de planı var ancak planı uygularken bir şeyler farklı gidebilir. Itoudis plan uygulanırken bir şeyleri değiştirmeye karar verirseniz bunu olaya adapte edebileceğiniz konusunda size güveniyordu. Eğer güvenmiyor olsa sizi oynatmazdı ya da bunu size söylemezdi. Her koçun kendi felsefesi var, bu yüzden tek bir doğru yok” dedi. Barcelona’da Saras’la çalıştığı döneme de değinen Hayes “Barcelona’da geçirdiğim yıl istatistiklerim kötü olsa bile epey geliştiğim bir yıldı. Bencil olmayı öğrendim, tamamen Nigel’a odaklandım. Nigel’ın neyi yapmaktan çok hoşlandığını düşündüm. Benim çalıştığım kadar çok çalışan az kişi vardı. O zamanlar maçlarda oynayamamak benim için çok üzücüydü. Olgunlaştıkça suçu başkalarına atmak yerine kabul etmeye başladım. Ne olduysa oldu, artık bunları geride bıraktım. Geriye dönüp yaşananlara baktığımda bunun neden bir daha yaşanmayacağını görebiliyorum, bir daha yaşanmaması için yapabileceğim şeylere bakıyorum. Daha sonrasında aldığım derslerle daha iyi olmaya ve gelişmeye çalışıyorum” dedi.

Hedefim EuroLeague’in en iyi savunma takımında olmak

Mevcut sezonu hakkında konuşan ABD’li oyuncu kariyer hedeflerini de paylaştı. “Eğer sezonun başında şu anki şut isabet yüzdelerimle oynayabilseydim maç başına çok daha fazla sayı atabilirdim. Böylece az önce dediğim gibi farklı sohbetlerin içinde olabilirdik ancak sezona yavaş başlangıcım nedeniyle insanlar fena bir sezon geçirmediğimi söylüyor. Antrenörüm bana farklı hızlarda oynamayı öğrenmem gerektiğini söyledi. Daha fazla ribaund almam gerekiyor. Hedefim her zaman EuroLeague’in en iyi savunma takımında olmak. Bu durumun bendeki ilham kaynağı Tony Allen. Sert oynamaya ve rakip takım için sorun çıkarmaya çalışıyorum. ”

Fenerbahçe’li Nigel Hayes-Davis bu sezon EuroLeague’de çubuklu formayı terlettiği maçlarda 13 sayı ve beş ribaunt ortalamalarıyla oynuyor.

Süper Lig'de 26.haftada öncelik Fenerbahçe'ninSüper Lig’de 26.haftada öncelik Fenerbahçe’nin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.