Nilüfer Belediyespor’dan kafa karıştıran hareket: 11 kadro dışı

Hentbol Erkekler Süper Lig takımlarından Nilüfer Belediyespor, 11 oyuncusunun sözleşmesini 'sporda ahlak' açıklaması yaparak tek taraflı feshettiğini açıkladı.

Spor 17 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Nilüfer Belediyespor'un bundan sonraki maçını 3 Şubat 2024'te Beşiktaş ile yapacak.

Hentbol Erkekler Süper Lig takımlarından Nilüfer Belediyespor, 11 oyuncusunun sözleşmesini tek taraflı feshettiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamaya göre sözleşmesi feshedilen oyuncular şu şekilde: Ali Karadut, Savaş Beyhan, Egemen Çakır, Mehmet Ali Karadurmuş, Muhammed Yaşar, Veysel Topdemir, Gökhan Şanlı, Sarp Seymen, Emre Engin, Oleksandr Tıukın, Doğukan Keser.

Nilüfer Belediyespor, 11 oyuncu ile neden yollarını ayırdıklarını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile açıkladı. Açıklama şöyle: “Spor; insani değerlerin yüceltildiği, belirli ölçüde güç ve beceri gerektiren ve evrensel kuralları olan yarışmalı ve eğlenceli bir etkinliktir. Sporda ahlak ise; sporcunun kendisine, rakibine, hakemlere, sporseverlere ve kamoyuna saygıya dayanan bir hayat görüşüdür. Her ne pahasına olursa olsun kazanmasını reddetmektir. Maalesef, geldiğimiz noktada spora böyle bakan bir kulüp anlayışımıza ilişkin altyapılarımızda sayısız oyuncu yetiştirdiğimiz ve hentbol camiasına kazandırdığımız sayısız oyuncularımızla 24 senedir hizmet ettiğimiz hentbol branşımızda üzülerek belirtmek isteriz ki; bazı oyuncularımızın imzaladıkları sporcu sözleşmesinin eki niteliğinde olan disiplin ve ceza yönetmeliğimizin 15. maddesinde de belirtildiği üzere; bazı maddelerinin ihlal edilmesi neticesinde aşağıdaki sporcular ile yönetim kurulumuzun almış olduğu karar neticesinde sözleşmelerini tek taraflı fesih etmiş bulunmaktayız.”

Beşiktaş'ta Fenerbahçe faturası 'Fransız beşlisi'ne çıktıBeşiktaş’ta Fenerbahçe faturası ‘Fransız beşlisi’ne çıktı

Nilüfer Belediyespor, Erkekler Süper Lig’inde 2023-2024 sezonu ilk devresini 10 maçta 10 puanla beşinci sırada tamamladı. Nentbolda ara transfer dönemi 1 Ocak’ta başlayacak ve 31 Ocak’ta sona erecek. Bursa ekibi, Erkekler Süper Lig’inde bir sonraki maçını 3 Şubat 2024 tarihinde Beşiktaş ile sahasında oynayacak.

Takımda kalan oyuncular

Nilüfer Belediyespor’un kadrosunda kalan oyuncular şu şekilde: Ramazan Mutlu, Mücahit Özalp, Barış Tarcan, Batuhan Caymaz, Mertcan Kenaryol, Ömer Mercan, Mehmet Furkan Polater, Furkan Özcan, Feridun Çetin.

Gururumuz kadınlar... Dünya'nın zirvesi final oynanmadan Türkiye'ninGururumuz kadınlar… Dünya’nın zirvesi final oynanmadan Türkiye’nin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.