Gururumuz kadınlar… Voleybol Dünya Şampiyonasında finali iki Türk takım oynayacak

Cumhuriyetin 100.yılında Türk sporunun en başarılı branşı kadın voleybolunda bir öykü daha yazıldı. Eczacıbaşı ve VakıfBank Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finale yükseldi. Büyük maç 14.30'de TRT Spor ekranında.

Spor 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı, Brezilya temsilcisi Dentil Praia önünde sadece üçüncü sette zorlandı.

Türkiye’de kadın voleybolu altın günlerini yaşıyor. 2023’te milli takımla Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunu kazanan voleybolcular kulüpler bazında da harika bir sezon geçiriyor. Bugün Dünya Kulüpler Şampiyonası final maçı oynanacak ve finalde iki Türk takımı, Eczacıbaşı ile Vakıfbank mücadele edecek. Maç saat 14.30’de TRT Spor’dan canlı yayınlanacak.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkan dört takımdan üçü VakıfBank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe oldu. Kupayı kaldıran VakıfBank, finalde Eczacıbaşı ile oynadı. Bu iki takım Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Avrupa kıtasını temsil etme hakkı kazandı.

Mazinde bir tarih yatar.... Yaşa Filenin SultanlarıMazinde bir tarih yatar…. Yaşa Filenin Sultanları

Çin’in Hangzhou kentinin ev sahipliğinde yapılan Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın grup aşamasında set kaybetmeyen Eczacıbaşı, yarı finalde Brezilya temsilcisi Dentil Praia ile oynadı. Maça iyi başlayan turuncu-beyazlılar ilk iki seti zorlanmadan 25-16 ve 25-12 kazandı. Rotasyona giden Eczacıbaşı, çekişmeli geçen üçüncü seti 27-25 kaybedince skor 2-1’e geldi.

Eczacıbaşı dördüncü kez finalde

Rakibinin direncine rağmen etkili bir performans sergileyen Eczacıbaşı, dördüncü seti 25-21, maçı da 3-1 kazandı. Eczacıbaşı’nda kaptan Boskovic 23 sayıyla galibiyetin mimarı oldu. Stevanovic 14, Voronkova 13, Hande ise 11 sayıyla galibiyete katkı verdi. Brezilya temsilcisinde ise Tainara’nın 20 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Organizasyonda 2015 ve 2016’da şampiyon, 2019’da ise ikinci olan Eczacıbaşı, dördüncü kez adını finale yazdırdı.

VakıfBank oyuncuları galibiyetten sonra zafer pozu verdi.

VakıfBank yine set vermedi, yedinci final

Diğer yarı finalde VakıfBank Çin’in Tianjin Bohai Bank takımıyla karşlaştı.Yarı final müsabakasında maça iyi başlayan sarı-siyahlı takım, Gabi ve Frantti ile skor üretti. Skor üstünlüğünü elinde bulunduran VakıfBank, buna rağmen ilk bölümde rakibinin direncini kıramadı. 14-12’den sonra üst üste bulduğu sayılarla farkı açan VakıfBank, seti 25-16 aldı. İkinci sete daha iyi başlayan taraf, ev sahibi ülke temsilcisi oldu. Sette 15-10 geri düştüğü rakibi karşısında 6-0’lık seri yakalayan sarı-siyahlı takım, 16-15 öne geçti. Cansu’nun etkili servisleri, Gabi ve Thompson’un sayılarıyla üstünlüğünü bırakmayan VakıfBank, seti 25-23 alarak skoru 2-0 yaptı. Üçüncü sette de baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan VakıfBank, rakibinin direncine rağmen bu bölümü 25-23, maçı da 3-0 kazandı. Şampiyonada çıktığı 3. maçı da set vermeden kazanan VakıfBank, adını finale yazdırdı. açtan 3-0 galip ayrılan VakıfBank, finalde Eczacıbaşı’nın rakibi oldu.  Guidetti’nin ekibi böylece turnuvada üst üste üçüncü kez finale yükseldi. Sarı siyahlılar daha önce oynadığı altı finalde dört kez kupayı kazanmayı başardı.

Gabi Guimaraes maça damga vurdu

Maçın en skorer oyuncusu VakıfBank forması giyen Gabi Guimaraes oldu. Brezilyalı yıldız mücadeleyi 16 sayı ile tamamladı. Alexandra Frantti 13, Jordan Thompson 14, Zehra Güneş yedi, Chiaka Ogbogu dört, Cansu Özbay üç sayı ile galibiyete katkı veren diğer isimler oldu.

Melissa Vargas forma giymedi

Çin ekibi Tianjin Bohai Bank’ta forma giyen milli oyuncu Melissa Vargas, sakatlığı nedeniyle organizasyonda forma giyemedi.

Vakıfbank destanı! Türk derbisinde Avrupa'nın zirvesini bırakmadıVakıfbank destanı! Türk derbisinde Avrupa’nın zirvesini bırakmadı

İlk kez iki Türk takımı finalde

16. kez düzenlenen şampiyonada ilk kez iki Türk takımı şampiyonluk için karşılaşacak. Eczacıbaşı ile VakıfBank arasındaki final maçı pazar günü saat 14.30’da başlayacak.

Mehmet Akif Üstündağ: Tarihi bir gurur yaşattılar

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ şunları söyledi: “Kulüplerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyet’in 100.yılında milli takımla birlikte kulüplerimiz de tarihi bir başarıya imza attı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Voleybol, ihtiyacımız olduğu günlerde Türkiye’ye tarihi bir gurur yaşattı. Voleybolu sevmekten asla vaz geçmeyin diyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.