Ninja Kaplumbağalı Inter, zirvede farkı açtı

Önünde Ninja Kaplumbağalar karakterleri olan özel formalarıyla sahasında Genoa'yı ağırlayan Serie A lideri Inter, rakibini 2-1 yendi ve zirvede puan farkını 15'e çıkardı.

Spor 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Inter'den bir galibiyet daha.

Leonardo, Michelangelo, Donatello, ve Raphael… Sanat tarihi dendiğinde belki de akla gelen ilk dört isim. İşte bu dört isim sanat tarihine Rönesans dönemiyle beraber damga vurdular. Her yaştan sanatçının eğitim aldığı okulda onların eserleri okutulur, anlatılır, öğretilmeye çalışılır. Öyle ki bu dörtlü küçük yaştaki çocukların izlediği Ninja Kaplumbağalar çizgi filmindeki dört karaktere de isimlerini vermişlerdir.

İşte o Ninja Kaplumbağalar Rönesans’ın doğduğu Kuzey İtalya’nın şehirlerinden Milano’nun takımı Inter’in formasına konuk oldu. İtalya Serie A’nın lideri Inter, üstünde Ninja Kaplumbağalar’ın olduğu formalarla çıktığı Genoa maçında ikinci Juventus’la farkı artırmayı hedefledi. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta Inter 2-1’le güldü. Milano ekibinin golleri 30. dakikada Kristijan Asllani ve 38. dakikada Alexis Sanchez’den geldi. Genoa 54’te Johan Vasquez’le umutlandı ancak yeterli olmadı. Milano ekibi bu galibiyetle puanını 72’ye yükseltip en yakın rakibi Juventus’a 15 puan fark attı. Genoa 27. haftayı 33 puanla 12. sırada kapadı.

Arsenal farka koştu

Premier Lig’de şampiyonluk yarışı veren Arsenal, Sheffield United’a konuk oldu. Topçular ilk 15 dakikada Martin Odegaard, Bogle’ın kendi kalesine ve Gabriel Martinelli’nin golleriyle maçı kopardı. 15. dakika sonunda bazı Sheffield taraftarları tribünleri terk etti. 25. dakikada Kai Havertz ve 39. dakikada Declan Rice farkı artırdı. 58. dakikada Ben White’ın golü farkı altıya çıkardı. Arsenal Premier Lig tarihinde üst üste üç deplasman maçında beş golü aşan ilk ekip oldu. Arsenal puanını 61’e yükseltti ve lider Liverpool’u 2 puan geriden takip etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.