Novak Djokovic altı yıldır çalıştığı Ivanisevic’le yollarını ayırdı

Teniste erkekler dünya bir numarası raket Novak Djokovic Avustralya Açık ve Indian Wells'te gelen başarısız sonuçların faturasını koçuna kesti. Yıldız tenisçi ve Goran Ivanisevic yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Djokovic ve Ivanisevic birlikteliği sona erdi.

Erkek tenisinde istatistiksel olarak tarihin en iyi sporcusu konumunda bulunan Novak Djokovic altı yıldır birlikte yol yürüdüğü Hırvat koçu Goran Ivanisevic’le yollarının ayrıldığını açıkladı. Toplamda kazandığı 24 Grand Slam zaferinin dokuzunda birlikte çalıştığı Ivanisevic’le Djokovic’in ayrılığına Avusturalya Açık ve Indian Wells’teki başarısız sonuçlar sebep gösterildi.

Ayrılık haberini sosyal medya hesabından duyuran Sırp tenisçi “Goran ve ben birkaç gün önce birlikte çalışmayı bırakmaya karar verdik. Saha içi kimyamızda inişler ve çıkışlar oldu ama dostluğumuz her zaman çok sağlamdı. Her şey için teşekkürler dostum” diyerek koçuna veda etti.

Bugüne kadar 10 kez şampiyon olup krallığını ilan ettiği Avusturalya Açık’ta bu sene yarı finalde yenilen Djokovic, Indian Wells’e de son 32 turunda veda edip hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Kaliforniya’da düzenlenen turnuvada dünya 123 numarası İtalyan Luca Nardi’ye elenen Novak ilk kez sıralamada bu kadar alt sırada bir tenisçiye elenmenin hüznünü yaşamıştı.

Goran Ivanisevic’le çalışmaya başladığı günden beri özellikle servisinde çok ciddi bir ilerleme kaydeden 36 yaşındaki Djokovic’in mayıs ayında başlayacak Rolland Garros’a hangi koçla hazırlanacağı ve kariyerinin kalan kısmında nasıl bir oyun tarzını benimseyeceği merakla bekleniyor.

2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.