Nuri Şahin imzası: Dortmund’dan harika geri dönüş

Nuri Şahin'in çalıştırdığı Borussia Dortmund kendi sahasında 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Bochum'u 4-2 yendi. Milan ve PSG de geceyi üç puanla kapadı.

Spor 28 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Nuri Şahin'in ekibi 2-0 geriye düşmesine karşın maçı çevirdi.

Bundesliga’nın beşinci haftasında Nuri Şahin yönetimindeki Borussia Dortmund, Bochum’u Signal Iduna Park’ta konuk etti. Heyecan dolu maçta 2-0 geriye düşen Borussia Dortmund, müsabakayı 4-2 kazanarak kritik bir galibiyete imza attı.

16’da Bochum Bero ile öne geçti. İlk golün hemen beş dakika sonrasında konuk ekip De Wit ile farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi 44’te Guirassy ile farkı bire indirdi. İlk yarı 2-1 Bochum’un üstünlüğüyle bitti.

62’de Emre Can penaltıdan skora denge getirdi. Durtmund 75’te Guirassy’nin ikinci kez fileleri sarsmayla maçta ilk kez öne geçti. 4-2’lik skoru ilan eden gol 81’de Nmecha’dan geldi. Bu sonucun ardından Borussia Dortmund, ligdeki puanını 10 yaptı ve maç fazlasıyla ikinci sıraya çıktı. Bochum ise bir puanda ligin dibinde kaldı.

Milan, Lecce’nin fişini beş dakikada çekti

Serie A’da Lecce’yi konuk eden Milan, rakibini beş dakika içinde bulduğu üç golle mağlup etti. San Siro Stadı’nda oynanan karşılaşmada 38’de Alvaro Morata, 41’de Theo Hernandez ve 43’te Christian Pulisic fileleri sarsan isimler oldu.

Ev sahibinde Davide Bartesaghi 80. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Milan bu sonuçla puanını 11’e çıkardı ve maç fazlasıyla Serie A’da liderliğe yükseldi. Beş puanda kalan Lecce ise 17. basamakta bulunuyor.

PSG evinde hata yapmadı

Fransa Ligue 1’de lider Paris Saint Germain, sahasında Rennes’i 3-1 mağlup etti. Ligdeki altıncı maçında da kaybetmeyen ve namağlup serisini sürdüren Luis Enrique’nin ekibi puanını 16 yaptı. 30’da Bradley Barcola’nın golüyle öne geçen ev sahibi ekip ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı. 58’de Kang-in Lee’nin filelere gönderdiği topla iki farklı üstünlüğü yakalayan PSG, 68’de Bradley Barcola’nın ikinci golüyle 3-0’u buldu. Arnaud Kalimuendo’nun Rennes adına ağlara gönderdiği top maçın skorunu ilan etti. Sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılan PSG puanını 16 yaptı, Rennes ise yedi puanda kaldı. Ligue 1’deki diğer maçta Auxerre, kendi sahasında Brest’i 3-0 yendi.

LaLiga’da ise cuma mesaisinde Mallorca, Valladolid deplasmanında 2-1’lik skorla güldü. Mallorca’nın ilk golü bir dönem Beşiktaş forması giyen Cyle Larin’den geldi.

Ülke puanında iki ileri bir geriÜlke puanında iki ileri bir geri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.