O duymasa da bu transfer ses getirir! Engelleri aştı, ‘Sarı Melek’ oldu

İşitme Engelliler Milli Takımı ile Dünya Şampiyonluğu kazanan Özlem Güven, iki yıldır Şampiyonlar Ligi'ne yarı finalde veda eden, geçen sezon Türkiye'de iki kupayı da kazanan Fenerbahçe'ye imza attı.

Spor 13 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Özlem Güven, gelecek sezon Fenerbahçe forması giyecek.

Kadın voleybolunun lokomotif takımlarından, geçen sezon Türkiye ligi ve kupasında şampiyon olan, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselen Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Kanarya, önceki gün yeni hocası İtalyan Başantrenör Marco Fenoglio’yi, takımda devam eden oyuncuları ve yeni transferleri açıkladı. Filenin Sultanları’nın yıldızları Mellisa Vargas üç, Gizem Örge ve Aslı Kalaç iki, Meliha Diken bir yıl sözleşme uzattı. Yabancı oyuncalar Brezilyalı Ana Cristina De Souza üç, Sırp Bojana Drca ise bir yıl daha sarı lacivertli formayı giymeye devam edecek. Kanarya iki eski orta oyuncusu Bulgar Hristina Vuchkova ve Dicle Nur Babat’ tekrar kadroya dahil etti.

İlk defa Fenerbahçe forması giyecek yeni oyunculardan biri pasör Arelya Karasoy’du. Ama esas sürpriz milli voleybolcu Gizem Örge’yi yedeklemesi için kadroya dahil edilen Özlem Güven’di. Onun hikayesi diğer oyunculardan çok farklıydı.

1 Ekim 1997’de Elazığ’da doğan Özlem Güven, duyma engelliydi. Voleybola 2016-17 sezonunda Elazığ DSİ Spor’da başladı. Ona ‘Yapamazsın’ deseler de yılmadı. Yeteneği kendini belli ediyordu. 2018-19 ve 2019-20 sezonunda Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde oynadı. 1.65’lik boyu nedeniyle kadın voleybolunun en zor mevkilerinden biri olan liberoda görev yapıyordu. Refleksleri, top çıkarmadaki ustalığıyla Çukurova Belediyesi’nin dikkati çekti. Bir sezon orada oynadıktan sonra yolu Bolu Belediye’ye düştü.

Türkiye İşitme Engelliler Takımı tarihinde ilk kez Olimpiyat şampiyonu olurken kadroda Özlem Güven de vardı.

Bolu’da takımı için ter dökerken onu başka bir sınav bekliyordu. İşitme Engelliler Milli Takımı’na davet edildi. Orada smaçör oynuyordu. İşitme Engelliler Milli Takımı tarihi başarılara imza atarken temel oyunculardan biriydi. Dünya Şampiyonası finalinde İtalya’yı 3-2 yenerek altın madalya kazandılar. Özlem Güven, bu maçın yıldızlarındandı.

Bir yıl sonra Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları kadınlar voleybol finalinde rakip yine İtalya’ydı. Milliler bu kez 3-1 kazandı. Ay-yıldızlılar, oyunlar tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonluğu elde etmişti.

Milli formayla başarılar gelirken onun yükselişi sürüyordu. Sultanlar Ligi’nde PTT formasıyla harikalar yaratıyordu. Çok sert smaçlara yaptığı başarılı müdahaleler, çıkmaz denilen toplara uzanıp kurtarması dikkat çekiyordu. Takımı küme düşmesine rağmen Özlem Güven dev bir kulübün, Fenerbahçe’nin radarına girmişti. Yıllardır tek libero olarak Gizem Örge ile oynayan sarı lacivertliler onu yedeklemek için teklifte bulundu. O da kabul etti. 26 yaşındaki sporcu artık voleybolu en üst seviyede oynayan, Şampiyonlar Ligi’nde iddialı, son Türkiye şampiyonu unvanına sahip bir kulübe gelmişti.

Özlem Güven, 2021’de İşitme Engelliler Milli Takımı ile Dünya Şampiyonası’nda altın kazandıktan sonra gittiği engelliler okulunda şöyle diyordu: “Hiç bir engel başarının önüne geçemez. Başarmak için çok çalışmak her şeyden önce inanmak gerekiyor. Bu yolda siz özel çocukların sabrı ve azmi kimsede yok.”

2021’de söyledikleri onun mottosuydu. Gerçekten hiçbir engel başarının önüne geçemezdi. Çok çalıştı ve Sarı Melekler’in en yeni üyesi oldu. Artık o inancıyla, kendisi gibi birçok insana ilham vermeye Fenerbahçe formasıyla devam edecek.

Fenerbahçe EuroLeague rekortmenini kediyle duyurduFenerbahçe EuroLeague rekortmenini kediyle duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.