Okan Buruk en çok ‘sol’dan çekti: Ismail Jacobs ilaç olacak mı?

Galatasaray sol bek için Monaco'dan Ismail Jakobs'u transfer etti. Okan Buruk döneminde bu bölgeye beşinci kez transfer yapılırken sol bekte şu ana kadar 12 farklı isim oynadı.

Spor 3 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Galatasaray'ın yeni sol beki imzayı attı.

Derrick Köhn’ü Werder Bremen’e kiralayan Galatasaray Alman sol bekin yerini Monaco forması giyen Ismail Jakobs ile doldurdu. 25 yaşındaki oyuncu için 1 milyon euro kiralama bedeli ödeyecek olan sarı kırmızılılar sezon sonunda 8 milyon euro’ya oyuncunun tapusunu alacak. Jakobs Senegal Milli Takımı’nda 18 kez görev yaptı ve bir asiste imza attı. 25 yaşındaki oyuncu Burkina Faso ve Burundi maçlarının aday kadrosuna da çağrıldı.

Okan Buruk döneminde sol beke yapılan beşinci transfer

Savunmanın solunda sürekli değişim yaşayan Galatasaray’da İsmail Jakobs son üç transfer döneminde gelen beşinci isim oldu. Okan Buruk yönetiminde Kazımcan Karataş’la başlayan süreçte Sam Adekugbe, Angelino ve son olarak Derrick Köhn kadroya katılmıştı. Şu anda dört futbolcuyla da yollarını Cim Bom’da o bölge artık Senegalli oyuncuya emanet olacak. Okan Buruk’un yaptırdığı sol bek transferleri şöyle…

2022-23 – Kazımcan Karataş/ Altay -1.14 milyon euro

2022-23 – Sam Adekugbe/Hatayspor Bedelsiz (kiralık)

2023-24 – Angelino / Leipzig 1.50 milyon euro (kiralık)

2023-24 – Derrick Köhn / Hannover 3.35 milyon euro.

2024-25 – Ismail Jacobs / Monaco 1 milyon euro kiralık (8 milyon euro zorunlu satın alma)

Jakobs, Senegal Milli Takımı’nda 18 kez görev yaptı.

KAP açıklaması geldi: 8 milyon euro…

Galatasaray, Jakobs transferini “Ismail Jakobs, Türkiye’nin en büyüğünde!” diye duyururken Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada “Profesyonel futbolcu Ismail Joshua Jakobs ve kulübü AS Monaco Football Club SAM ile oyuncunun 2024-2025 sezonu için zorunlu satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre futbolcunun kulübüne net 1.000.000 euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir. Futbolcuya ise 2024-2025 futbol sezonu için net 2.100.000 euro garanti ücret ödenecektir. Buna ek olarak futbolcunun zorunlu satın alma bedeli 8.000.000 euro’dur.” bilgisi geçildi.

Sol bekte 12 farklı isim oynadı

Okan Buruk döneminde Galatasaray’da sol bekte oynayan isimlerin çokluğu dikkat çekiyor. Ismail Jacops hariç 12 farklı futbolcu o bölgede görev yaptı. Okan Buruk göreve geldiğinde kadroda sol bek olarak Patrick Van Aanholt, Emre Taşdemir ve Ömer Bayram bulunuyordu. Okan Buruk’un 2022-23’teki ilk sezonunda Kazımcan Karataş sezon başında, Sam Adekugbe de ara transferde kiralık olarak kadroya katıldı. Van Aanholt devre arası kiralık gönderildi, Ömer hiç oynamadan Eyüp’e gitti, Emre takımda kaldı. Geçen sezonun başında Angelino kiralandı, Derrick Köhn de şubat ayında alındı. Kiralık gönderilen Van Aanholt geri döndü ve sözleşmesi feshedildi. Hatay’dan kiralanan Adekugbe ayrıldı, Emre Pendikspor’a gönderildi, devre arasında da Angelino kiralık geldiği Leipzig’e, Kazımcan da Ankaragücü’ne gitti. Bu sezon ise Köhn Werder Bremen’e, Kazımcan Orenburg’a kiralandı. Okan Buruk son Adana Demirspor maçında sağ bek Jelert’i sol bekte oynatırken daha önce de zaman zaman Barış Alper, Kaan Ayhan sol bekte oyuna başladı. Bazen de maç içinde Abdülkerim, Berkan gibi sol beke kaydırılan isimler oldu. Okan Buruk’un göreve geldiğinden beri sol bekte oynattığı futbolcular şöyle…

1 – Patrick Van Aanholt

2 – Ömer Bayram

3 – Emre Taşdemir

4 – Angelino

5 – Sam Adekugbe

6 – Kazımcan Karataş

7 – Derrick Köhn

8 – Barış Alper Yılmaz

9 – Kaan Ayhan

10 – Abdülkerim Bardakcı

11 – Berkan Kutlu

12 – Elias Jelert

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde rotası 'Kuzey' olduGalatasaray’ın Avrupa Ligi’nde rotası ‘Kuzey’ oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.