Okan Buruk: Muslera’nın niyeti sezon sonu ayrılmak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Kaptan Fernando Muslera'nın sezon sonu ülkesi Uruguay'a dönme niyetinin oluğunu belirten Buruk, Fatih Terim'in tartışılan sözlerini de yanıtladı.

Spor 13 Ekim 2024
Okan Buruk birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’de son iki sezonun şampiyon teknik direktörü Okan Buruk TV100’de yayınlanan Futbolun 100’ü adlı programa konuk oldu. Galatasaray’ın başarılı çalıştırıcısı, Ersin Düzen’in moderatörlüğünde Tümer Metin, Ümit Karan ve Volkan Demirel’in sorularını yanıtladı. Muslera’nın geleceğiyle ilgili gelen bir soruyu cevaplayan Buruk “Muslera’nın niyeti sezon sonu ülkesine dönmek. Bence çok iyi bir profesyonel ve çok çalışıyor, bu nedenle oynamak isterse daha seneye de oynar, devam eder. Aslında geçen sezon da ülkesine dönmek ve bırakmak istiyordu. Ailesi Uruguay’da, eşi, çocukları… Ülkesine dönme düşüncesi var” dedi.

Kaleci bulmak kolay değil

Muslera’nın kendileri için önemine değinen Buruk “Takımımızın kaptanı, camiaya çok hakim bir isim ve önemli bir karakter, ayrıca çok da iyi bir kaleci. Muslera gittikten sonra kaleci bulmak kolay değil. Ne kadar para verip aynı aidiyette ve profesyonellikte bir kaleci bulacaksınız? İyi kaleci bulmak gerçekten kolay değil, Fenerbahçe 10 milyon mu verdi Livakovic’e? Hem çok para veriyorsun, hem de ne kadar adapte olacağını bilemiyorsun” dedi.

Muslera sonrası kaleci çalışması olup olmadığı yönünde bir soru alan Buruk şöyle yanıtladı:

“Şu anda kaleci için herhangi bir transfer çalışmamız yok. Muslera kalsın isteriz ama dediğim gibi amacı ülkesine dönmek. Bıraksa bile kulübede kalsın isteriz ama ailesi Uruguay’da, çocukları büyüyor, uzak kaldıkça özlem artıyor, niyeti ülkesine dönmek.”

‘Osimhen’i kenar düşünmüyorum, tam bir 9 numara’

Icardi ve Osimhen’in birlikte oynama ihtimallerine ilişkin aldığı soruya yanıt veren Okan Buruk şöyle konuştu:

“Üç tane çok iyi santrforumuz var. Bazen Kasımpaşa maçında olduğu gibi çift forvet oynayacağız. İleride ikili olup geride üçlü ya da dörtlü dizilmeyi düşünüyoruz. Osimhen’i kenar oyuncusu olarak hiç düşünmedim. O karakterde bir oyuncu değil, tam bir 9 numara. Gol lazımken Osimhen, Icardi ve Batshuayi’nin üçü birden de oynar, bu olabilecek bir şey. Mevcut kadrom her formasyona uyuyor. Arkada üçlü oynayabiliriz. Barış ve Sallai kanat bek, Mertens ve Ziyech ise forvet arkası oynayabiliyor. Belki 3-4-1-2 oynarız, herkes de sahada yer alır.”

‘Fatih Terim’in sözleri bana olabilir’

Galatasaray’ın yaşayan efsanesi Fatih Terim geçenlerde İzmir’de katıldığı bir panelde söz alıp yoğun takvimden şikayet eden oyuncu ve teknik adamları eleştirmişti. Bu söylemler kamuoyunda Fatih Terim’in Okan Buruk’u hedef aldığı intibaını yaratmıştı. Buruk’a bu soru soruldu, yanıtı şöyle oldu:

“Fatih Terim’in sözleri bana da olabilir, olmayabilir de. Genel olarak maç trafiğinden bahsediyor. Bizim iki Avrupa maçımız arasında tam sekiz gün vardı. Ben ise bunu tam ortalayalım, dördüncü güne koyalım dedim. Öyle olsa maça daha diri şekilde hazırlanabilirdik. Avrupa’da oynayan tüm takımlar için aynı durum geçerli.”

‘Bugün olsa Young Boys’u elerdik’

Okan Buruk’a bu sezonki durum sorulunca söz sezon başındaki Young Boys eşleşmesine geldi. Okan Hoca özellikle o dönemde transfer sezonu içinde bulunduklarından kadrolarının eksik olduğunu, bugüne nazaran özellikle savunma hattının çok değiştiğini ve şimdiki hallerinde karşılaşsalar Young Boys’u eleyeceklerini söyledi.

‘Transfer düşünmüyorum’

Okan Buruk’a transfer çalışmaları da soruldu. Tescil dönemi kapandıktan sonra sık sık bunun rahatlığına vardıklarını dile getiren Buruk’un bu soruya yanıtı şöyle oldu:

“Şu anda transferi hiç düşünüyorum. Alışma sürecinde olan oyuncularım var, transferi bir-bir buçuk ay sonra bakarız. Bugüne dek transferle ilgili hiçbir şey konuşmadık. Bu tür durumlar oyuncuların kafalarını karıştırıyor, bizim böyle bir gündemimiz yok.”

‘Uzun yıllar kalmak ana düşüncem’

Kendisine hedefleri ve gelecek planlamaları sorulan Buruk “Galatasaray’dan ayrılmak zor bir şey. Bu sezonun başında serbesttim, çünkü kontratım bitmişti. Galatasaray’da devam edeceğimi söylediğimden hiçbir şekilde kendime yeni bir şey aramadım. İki kez şampiyonluk yaşamış bir teknik adam olarak herhangi bir arayış içerisine hiç girmedim. Benim en mutlu olduğum yer burası, beşinci yıldızı takmaya odaklıyım. Devam eden iyi bir süreç var, bitirmek ya da durdurmak bana yakışmaz. İleriye dönük en önemli hedefim hep burada olmak, uzun süre Galatasaray’ın teknik direktörü olarak kalmaz, ana düşüncem bu. İki yıllık sözleşmeyi yeni imzaladım, hedefim üst üste üçüncü şampiyonluğa erişmek” dedi.

‘Jelert geniş listemizdeydi’

Elias Jelert’in transfer sürecine dair konuşan Buruk “Jelert bizim listemizdeydi, geniş listemizdeydi” dedi. Bu yanıt uzun süre Wan-Bissaka ve Doue’yle uğraşan Galatasaray’da Jelert’in listenin arka sıralarındaki bir oyuncu olduğu iddialarını doğrular nitelikte algılandı.

‘Kerem’in ayrılma hedefi vardı, çok istekliydi’

Galatasaray’dan 12 milyon euro bonservis bedeliyle katıldığı Benfica’da fırtınalar estiren Kerem Aktürkoğlu’nun transfer sürecine ilişkin de konuşan Okan Buruk şöyle dedi:

“Kerem sezona bizimle birlikte çok iyi başladı, ancak sezon başından beri ayrılma isteği ve hedefi de vardı. Rusya’dan teklif geldi, fakat kendisi istemedi. Portekiz’den onun için teklif geldiğinde Osimhen için uçaktaydık. Kerem çok istedi… Uçakta ben yanlarındayken İbrahim Hatipoğlu ve Cenk Ergün’ü aradı, gitmek üzerine isteğini onlara da aktardı. Hedefi Avrupa’ya gitmek, bu da çok anlaşılabilir ve doğal bir durum. O anda Kerem ayrılabilirse zorlanabileceğimi düşündüm, aslında fakat mutsuz olarak kalması hem kendisinin ben de bizim enerjimizi düşürebilirdi. Daha sonra başkanımız ve yönetimimiz de onay verdikten sonra transfer gerçekleşti.”

Okan Buruk: Eleştiriler umurumda değil!Okan Buruk: Eleştiriler umurumda değil!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.