Okan Buruk’tan sezonun 11’ine üç Fenerbahçeli

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk sezon değerlendirmesi yaptı. Buruk, Fred, Ferdi ve İrfan Can gibi Fenerbahçeli futbolcuların sezonun 11'inde olduğunu belirtti.

Spor 16 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Okan Buruk sezon değerlendirmesi yaptı.

Galatasaray Süper Lig’de 2023-24 sezonunu rekorlarla şampiyon olarak tamamladı. Cimbom 102 puan topladı, 33 galibiyet aldı ve yalnızca iki kez yenildi. Okan Buruk yönetimindeki ekip üst üste ikinci kez olmak üzere toplam 24. kez Süper Lig kupasını müzesine götürdü.

Okan Buruk sezon değerlendirmesini Sözcü’ye yaptı. Deneyimli isim “Taraftarımız bize güven ve güç verdi. Ama diğer çok önemli şey takımıma çok güvenmem. Oyuncularıma, takımıma, oyunumuza çok güveniyorum. Oyun gücümüze hep güvendim. Bu sene kiminle oynarsak oynayalım, Bayern Münih veya Manchester United; hep oyun gücü bizde oldu. Oyuna biz hükmettik. Dominant olan takım biz olduk. O yüzden oyun gücümüze de çok güveniyorum ve oyuncularıma çok güveniyorum” dedi.

Şampiyonların sosyal medya ligi: Real Madrid zirvede, Galatasaray beşinciŞampiyonların sosyal medya ligi: Real Madrid zirvede, Galatasaray beşinci

‘Her sene daha zor oluyor’

Buruk gelecek sezonun daha da zorlu geçeceğini belirterek “Her sene daha zor oluyor. İlk nedeni iki senenin şampiyonu olduğunuz için gözler üstünüzde. İkincisi Beşiktaş ve Trabzonspor geçen sene çok geriden geldi. Bu sene atak yapmak isteyecekler. Beşiktaş yeni bir hoca aldı. Abdullah Hoca zaten ligi tanıyor. Fenerbahçe Mourinho gibi çok önemli bir ismi getirdi. 10 senedir şampiyon olamıyor, 11. seneye giriyorlar. Takımların hırsı bize karşı daha da artacak. Başarıya hâlâ açız” dedi.

Sezonun 11’i hakkında konuşan Buruk “Sezonun en iyi on biri Galatasaray ve Fenerbahçe arasından oluşur. Ferdi çok iyi oynadı, Fred de çok iyi işler çıkardı. Onları direkt olarak alırsın. İrfan Can iyi bir performans sergiledi. Fenerbahçe’de baktığımızda çok öne çıkan üç oyuncu oldu” dedi. Buruk sözlerine “Galatasaray taraftarı hiçbir zaman başarısızlığı ve başarısız olanı kabul etmez. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki farka baktığımızda bunu görürüz. Bizim zaten çok iyi bir kadromuz var. Buraya önemli, çok iyi oyuncular alacağız. Kampa kadar yetiştirmeye çalışacağız” cümlelerini de ekledi.

Cuma gündemi... Nadal'dan flaş Wimbledon kararı, Galatasaray transferi açıkladıCuma gündemi… Nadal’dan flaş Wimbledon kararı, Galatasaray transferi açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.