Fenerbahçe ‘Konferans’ aşkına… Rakip Twente

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Hollanda'nın Twente takımını konuk edecek. Sarı lacivertlilerin UEFA'ya bildirdiği kadrodan eksik ismi bulunmuyor.

Spor 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Twente maçının hazırlıklarını tamamladı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Hollanda’nın Twente takımıyla karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak müsabakayı İngiliz Andrew Madley yönetecek. Madley’in yardımcılıklarını Ian Hussin ve Daniel Cook yapacak. Karşılaşma S Sport Plus’tan yayınlanacak.

TFF'den Avrupa ayarı: Maçlar tatilTFF’den Avrupa ayarı: Maçlar tatil

Bu sezon Avrupa’da 4, ligde 2 olmak üzere toplamda oynadığı 6 resmi maçı da kazanan Fenerbahçe, rakibini yenerek rövanş öncesi avantaj sağlamayı hedefliyor. Avrupa’da oynadığı maçlarda rakip filelere 15 gol bırakan sarı-lacivertliler, kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Fenerbahçe, ligde ise 2 maçta 4 gol atarken, 1 gol yedi.

Fenerbahçe'nin muhteşem ikilileriFenerbahçe’nin muhteşem ikilileri

Fenerbahçe’de eksik yok

Fenerbahçe’nin Twente karşısında UEFA’ya bildirdiği kadrodan eksik ismi bulunmuyor. Kadrodaki isimlerden ​​​​​​​ Luan Peres ve Miha Zajc sakatlıklarını atlatırken, Serdar Aziz’in durumu son idmanın ardından belli olacak. Fenerbahçe’nin UEFA’ya bildirdiği listede şu oyuncular yer aldı: Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Serdar Aziz, Luan Peres, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Ferdi Kadıoğlu, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Mert Hakan Yandaş, İsmail Yüksek, Fred Santos, Sebastian Szymanski, Miha Zajc, Joshua King, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Umut Nayir.

İsmail Kartal, Manchester Unite’a transferi söz konusu olan Altay Bayındır’ın antrenmana çıkacağını söyledi.

İsmail Kartal’dan Altay ve Livakovic sözleri

Twente maçı öncesi açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Altay ve Livakovic transferleri hakkında konuştu. Kartal, “Altay antrenmana çıkacak. Daha kesinleşen bir şey yok, kesinleşirse kulüp tarafından açıklanacak. Livakovic de tamamen kulübümüzün tasarrufunda. Bir şey söylemem doğru olmaz. Biz ihtiyacımız olan oyuncuları transfer ediyoruz. Bu yolda devam ediyoruz. Kaliteli iyi futbol oynayan bir takım kurmaya çalışıyoruz” dedi. Twente karşılaşmasına değinen Fenerbahçe Teknik Direktörü, şunları söyledi: “Twente haraketli, genç ve koşan bir takım. Maç bizim için çok önemli. Taraftarımızın da desteğiyle iyi bir futbol oynayarak rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz.”

Fenerbahçe'den Kayserispor'a haciz! İşte geçen yıldan kalan 3 hesapFenerbahçe’den Kayserispor’a haciz! İşte geçen yıldan kalan 3 hesap

Szymanski: En iyisini İsmail Kartal bilir

Fenerbahçeli Sebastian Szymanski de sıkı çalıştığını ve takım içindeki rekabetin başarı getireceğini söyledi. Polonyalı futbolcu, “Fenerbahçe olarak iyi yoldayız. İyi bir gidişatımız var. 6 maçta aldığımız sonuçlar ortada. Çok daha iyi olacağız. En iyisini yapmak için her şeyi deniyoruz. İlerleyen dönemde daha da iyi olacağız. Twente ile geçen sene iki maç oynadım. Neler yapabileceklerini iyi biliyorum” dedi. Hem kendisi hem de Fenerbahçe’nin iyi bir başlangıç yaptığını belirten futbolcu konuşmasına şöyle devam etti: “Bu şekilde devam etmeliyiz. Sıkı çalışıyorum. Kimin gol attığı, asist yaptığı önemli değil. Kazanmak önemli. Fenerbahçe iyi oyunculardan kurulu, iyi bir takım. Rekabet, takıma fayda sağlar. Herkes gelişir. İsmail Kartal en iyi 11’i kuracaktır. En iyisini İsmail Kartal bilir. Fazla kaliteli oyuncunun olması, faydalı bir şey.”

Top çalmanın kendisini daha çok mutlu ettiğini söyleyen Szymanski şu ifadeleri kullandı: “Benim oyun tarzım bu! Koşu ve pres anlamında takıma yardımcı olurum. Bazen rakipten top çalmak, beni gol atmaktan daha fazla mutlu ediyor” dedi.

Fenerbahçe'de bir devir kapanıyorFenerbahçe’de bir devir kapanıyor

Twente Teknik Direktörü Joseph Oosting ise “Rakibimizin çok iyi futbolcuları var. Özellikle birkaç tanesini sayabilirim ama söylemekle bitmez. Gerçekten de oyuncu kalitesi açısından çok iyi bir takım” diye konuştu. Geçen sezon Trabzonspor forması fiyen Naci Ünüvar ise şunları söyledi: “Buraya geldiğim için mutluyum. Fenerbahçe’ye karşı oynamak da gerçekten çok özel. Bu tarz maçlardan keyif almaya çalışmak lazım. Geçen senenin getirdiği sakatlıktan dolayı bir dönem oynayamamıştım. Ama artık antrenmanlara katılıyorum ve yüzde yüzümü vermeye hazırım.”

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Hollanda’nın Twente takımıyla karşı karşıya gelecek. ( Kemal Delikmen – Anadolu Ajansı )

Sarı lacivertliler Twente karşısında Avrupa kupalarındaki 259. mücadelesine çıkacak. Kanarya Avrupa’da 99 galibiyet alırken, 55 beraberlik ve 104 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 341 kez havalandırırken, kalesinde ise 368 gol gördü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.