Olaylı derbi sonrası karar çıktı: Üç Fenerbahçeli adli kontrol şartıyla serbest

Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal ve Hulusi Belgü ifadeye çağrıldılar.

Spor 24 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki olaylı derbinin şüphelileri adliyede.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray’ı 1-0 yendi. Pazar akşamı oynanan maçın ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç stadyuma gitti. Takımla ve yönetim kuruluyla beraber stadyumun çimlerine çıktı.

Bu sırada Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan ve stadyum müdürü Ali Çelikkaya ile kafileye müdahale etmek istedi. Fiziksel arbede yaşandı. Olaylar ardından üç futbolcunun yanı sıra kulüp görevlisi birçok kişi ceza aldı. Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç, Jayden Oosterwolde bir maç ceza aldılar. Bu isimler dışında Emre Kartal, Ertuğrul Karanlık ve Hulusi Belgü gibi isimler de olaylardan ötürü cezalandırıldılar. Başkan Ali Koç’a 90 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Derbide yaşanan olaylarla ilgili soruşturma kapsamında Fenerbahçe Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal ifade vermek için İstanbul Adalet Sarayı’na gitti. Söz konusu isimler basın savcısına ifade vermek üzere adliyede hazır bulundular. Üçlü, verdikleri ifadenin ardından adli kontrolle serbest bırakılma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Fenerbahçe'ye derbi faturası: Başkan, teknik heyet ve futbolculara ceza yağdıFenerbahçe’ye derbi faturası: Başkan, teknik heyet ve futbolculara ceza yağdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.