Olimpiyata Biles damgası: Herkesi büyüledi

Spor 2 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Simone Biles'tan olağanüstü performans, altınla taçlandı.

ABD’li Simone Biles, kariyerinin altıncı olimpiyat altın madalyasını elde etti. Özellikle yer hareketlerindeki son serisiyle etkileyici bir performans sunan ve olimpiyat klasikleri arasına girecek görüntüler çıkaran Biles, tam sekiz sene sonra genel tasnifte altın madalyaya uzanmış oldu. Takım mücadelesinde de altın madalya alan Biles, toplamda dokuzuncu madalyasına uzandı. Biles’ı Brezilyalı Rebeca Andrade takip etti. Son dört senede üç kez çapraz bağ ameliyatı geçiren Andrade rakibini zorlarken inanılmaz bir mücadele örneği sundu. Üçüncü sıra Biles’ın takım arkadaşı Sunisa Lee’ye gitti.

Yüzmede de madalyalar sahiplerini buldu. Erkekler 200 sırt üstünde Macar Hubert Kos altın madalyayı alırken Yunan Apostolos Christou gümüş, İsviçreli Roman Mityukov bronz madalya aldı. Kadınlar 200 metre kelebekte Kanadalı Summer McIntosh 2.03.03’le olimpiyat rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Regan Smith gümüş madalya alırken Yufei Zhang Çin’e bronz madalya kazandırdı. Kadınlar 200 kurbağalamada ABD’li Kate Douglass altın madalya aldı. Güney Afrikalı Tatjana Smith gümüş, Hollandalı Tes Schouten bronz kazandı. Günün son finali olan 4X200 kadınlar serbestte  Avustralya 7.38.08’le olimpiyat rekoru kırarak sonuca uzandı. ABD ikinci ve Çin üçüncü oldu.

Kadınlar ve erkeklerde çift kürek kategorisinde finaller yapıldı. Vaires Sur Marne Nautical’da gerçekleştirilen müsabakalarda kadınlarda Yeni Zelanda altın madalya kazandı. Gümüş madalya Romanya’nın olurken Büyük Britanya, bronz madalya elde etti. Erkeklerde ise Romanya altın madalyaya uzandı. Gümüş madalya Hollanda’ya giderken, İrlanda da bronz madalya kazandı. Kadınlar ve erkeklerde dörtlü kürek kategorisinde finaller yapıldı. Kadınlarda Hollanda altın madalya kazandı. Gümüş madalya Büyük Britanya’nın olurken Yeni Zelanda da bronz madalya elde etti. Erkeklerde ise ABD altın madalyanın sahibi olurken, Yeni Zelanda gümüş madalya kazandı. Büyük Britanya bronz madalya ede etti.

Kano slalom erkekler tekli kayak kategorisinde İtalyan Giovanni de Gennaro, altın madalyanın sahibi oldu. Fransız sporcu Titouan Castryck’in 88.42 saniyeyle gümüş madalya kazandığı bu kategoride, İspanyol Pau Echaniz de 88.87 saniyeyle bronz madalya aldı.

Olimpiyatların altıncı gününde Türkiye: Boksta üçte üç geldi, Hatice madalyayı garantilediOlimpiyatların altıncı gününde Türkiye: Boksta üçte üç geldi, Hatice madalyayı garantiledi

Atıcılık branşında erkekler 50 metre tüfek 3 pozisyon kategorisinde madalyalar sahibini buldu. Chateauroux Atıcılık Merkezi’nde gerçekleştirilen müsabakaların finallerinde Çinli Yukun Liu 463.6 puanla altın madalya kazandı. Ukraynalı Serhiy Kulish 461.3 puanla gümüş madalya, Hintli Swapnil Kusale de 451.4 puanla bronz madalya elde etti.

Murray veda etti

Erkekler tenisinde çeyrek final maçları tamamlandı. Sırp yıldız Novak Djokovic, Yunan Stefanos Tsitsipas’ı 6-3 ve 7-6’lık iki setle saf dışı bırakarak adını yarı finale yazdırdı. Nole’nin rakibi İtalyan Lorenzo Musetti olacak. Diğer yarı finalde Carlos Alcaraz ve Auger Aliassime karşı karşıya gelecek. Tek kadınlarda günün sürprizine Qinwen Zheng imza attı ve dünya 1 numarası Iga Swiatek’i iki set sonunda saf dışı bırakarak adını finale yazdırmayı başardı. Çiftlerde Andy Murray, Dan Evans çifti çeyrek finalde elendi. Bu maç Murray’nin kariyerindeki son maçı oldu. Taylor Fritz-Tommy Paul ikilisi bu sonuçla isimlerini yarı finale yazdırdılar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.