Olimpiyat’ta Fırtına koptu! Kupada finalin ismi Trabzonspor-Beşiktaş

Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fatih Karagümrük'le karşılaşan Trabzonspor Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı ikinci yarıda bulduğu dört golle kazanıp finalde Beşiktaş'a rakip oldu.

Spor 8 Mayıs 2024

Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fatih Karagümrük ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Trabzon’da bordo-mavililerin 3-2 üstünlüğüyle biten maçın rövanşına Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ın hafta sonu oynayacağı Galatasaray maçı öncesi geniş çaplı bir rotasyonla çıkması dikkat çekti.

Yedinci dakikada Eysseric uzaklardan kaleyi yokladı ancak top üstten dışarı gitti. 11’de Lasagna’nın sağdan ortaladığı topa Güven Yalçın gelişine vurdu ancak meşin yuvarlak yine çerçeveyi tutmadı. Dakikalar 26’yı gösterirken Karagümrük’ün kullandığı köşe vuruşunda Ceccherini’nin kafayla vurduğu şutta top yandan auta çıktı. Oldukça az pozisyona sahne olan ilk devre golsüz eşitlikle noktalandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ikinci yarıya iki teknik adam da oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Trabzonspor maçtaki ilk tehlikesini yarattı. Meunier’nin sağ taraftan içeri yaptığı ortaya arka direkte şuta dönüştüren Onuachu fileleri sarsıp takımını 1-0 öne geçirdi. Takımını öne geçiren Onuachu maçta bir saatlik dilim geride kalırken dizinden sakatlık yaşayıp yerini Umut Bozok’a bırakmak zorunda kaldı. 69’uncu dakikada ceza sahasına giren Bardhi’nin altı pas gerisine çevirdiği topla buluşan Fountas gelişine şutunda bir kez daha ağları bularak takımını rahatlattı. Bu golün iki dakika sonrasında bordo-mavililer Can Keleş’in topa eliyle müdahale ettiği pozisyon sonrası penaltı kazandı. Beyaz noktada hata yapmayan Umut Bozok skoru 3-0’a getirdi. 77’nci dakikada Visca’nın sağ kanattan yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde vuruşunu yapan Umut Bozok kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydederek skoru belirledi. Rüzgarıyla meşhur Olimpiyat Stadı’nda bu kez İstanbul lodosu yerine ‘Karadeniz fırtınası’ esti. Trabzonspor, Fatih Karagümrük’ü ikinci yarıda bulduğu dört golle geçerek adını finale yazdırdı. Bordo-mavililer kupayı müzesine götürmek için Beşiktaş’la mücadele edecek.

Trabzon’dan 16’ncı final

Karagümrük’ü eleyerek adını finale yazdıran Trabzonspor tarihinde 16’ncı kez bu başarıyı gerçekleştirdi. Bordo-mavililer şimdiye kadar çıktığı 15 finalde dokuz kez kupayı müzesine götüren taraf olmayı başardı. Son olarak 2019-2020 sezonunda final heyecanı yaşayan Trabzonspor finalde Alanyaspor’u 2-0’la geçmişti.

Alanyaspor için yapılan talimat değişikliği Karagümrük ve Feghouli'ye yaramadıAlanyaspor için yapılan talimat değişikliği Karagümrük ve Feghouli’ye yaramadıAbdullah Avcı üçüncü kez finale yükseldi

Teknik direktörlük kariyerinde üçüncü kez Türkiye Kupası’nda finale yükselen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı karşılaşmanın ardından mikrofonlara konuştu. Geçmişte Başakşehir’in başında iki kez final oynayıp ikisini de penaltı atışlarında kaybeden Avcı:

“Hedeflerimizden bir tanesi finale kalmaktı. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Benim kariyerimdeki üçüncü Türkiye Kupası finalim olacak. Umarım bunun karşılığını alırız. Trabzonspor tarihinde Ahmet Suat Özyazıcı bütün kupaları alan bir teknik direktördü. Umarım bu bana da nasip olur. Bizim için sezonun en önemli maçlarından bir tanesiydi. Ulaşılabilir koyduğumuz hedef lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası’nı kazanmaktı. Trabzonspor, bu ülkenin en güçlü takımlarından bir tanesi. Tarihimizde dokuz kez aldığımız Türkiye Kupası’nı 10. kez müzemize götürmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Tolunay Kafkas: Bazı anlamda özürlülere sinirleniyorum

Fatih Karagümrük’ü çalıştıran Tolunay Kafkas 4-0’lık yenilginin ardından konuştu. Maçta değerlendirmeye dair bir şey olmadığını söyleyen Kafkas konuyu PFDK’nin Feghouli’ye verdiği cezaya getirdi.

Feghouli’nin kırmızı kartı doğru. Maçtan sonra da hakeme hakaretten 3 maç ceza yedi. Ancak büyük takımın oyuncularının suratına edilen küfrü duymazdan gelenler var. Bazı anlama özürlülere sinirleniyorum. Biz, bir standart olmasını istiyoruz. O standartta cezalar verilsin. Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verilen cezalar var. Ancak bizim gibi kulüplere gelince ‘Çat’ diye 5-6 maç ceza veriyorlar. İyi olmak kolay, adaletli olmak çok zordur.

Taraftardan teknik direktörlüğe, Beşiktaş'tan Şampiyonlar Ligi finaline: Edin TerzicTaraftardan teknik direktörlüğe, Beşiktaş’tan Şampiyonlar Ligi finaline: Edin Terzic

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.