Porto Ricolu voleybolcunun Bursa’daki ölümünde mantarlı tavuk salatası şüphesi

Bursa'da hayatını kaybeden Porto Ricolu voleybolcu Pilar Marie Victoria Lopez'in ön otopsi raporu çıktı. Öldüğü gece mantarlı tavuk salatası yiyen ve ağrı kesici alan sporcunun gıda zehirlenmesinden hayatını kaybettiğinden şüpheleniliyor.

Spor 7 Eylül 2024
Pilar Marie Victoria Lopez bu sezon Nilüfer Belediyespor'a transfer olmuştu.

Pilar Marie Victoria Lopez, 11 Ekim 1995 tarihinde Porto Riko’da dünyaya geldi. Uzun boyu ve fiziği nedeniyle genç yaşta spora yöneldi. ABD’de voleybola başladı. Teksas Üniversitesi, Arkansas Üniversitesi, P2P Givova Baronissi, Beziers Volley, Volley-Ball Club Chamalieres ve Criollas de Caguas kulüplerinde forma giydi. Sezon başında Türkiye’den teklif aldı. Sultanlar Ligi’nde mücadele Nilüfer Belediyespor, ağustos ayında smaçör olarak Porto Rikolu Pilar Marie Victoria Lopez’i transfer etti. Bursa’da sağlık kontrolünden geçti, herhangi bir rahatsızlık tespit edilmedi.

Kulüp, takımın üç yabancı oyuncusuna Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’ndeki apartmandan üç ayrı daire kiraladı. Onlardan birine oyuncu yerleşti. 28 Ağustos’ta 18.00 sularında sona eren antrenmanın ardından Lopez ve arkadaşları topluca yemek yedi ve eğlendi. Daha sonra aynı apartmanda kaldığı takım arkadaşı Julia Szczurowska ile evlerinin yakınındaki restoranda, mantarlı tavuk salatası yedi. İddiaya göre gece ağrı kesici iki hap içen voleybolcu, evine gidip saat 23.00 ile 00.00 arasında arkadaşlarına mesajlar gönderdi.

Nilüfer'in Porto Rikolu voleybolcusu Pilar Marie Victoria Lopez evinde ölü bulunduNilüfer’in Porto Rikolu voleybolcusu Pilar Marie Victoria Lopez evinde ölü bulundu

Uyku hapı da kullandığı belirtilen Lopez 29 Ağustos’taki idmana gelmedi. Kulüp yetkilileri sporcuya ulaşmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. En sonunda voleybolcunun kaldığı eve gidildi. Zil çalındı ama açan yoktu. Çilingir geldi. Kapı içeriden kilitlenmişti. Çilingir, normal yollarla kapıyı açamayınca kilidi parçalamak zorunda kaldı. Sporcunun sabah uyanma saatine göre alarm kurmuştu. İçeriye ilk giren fizyoterapist alarmın hâlâ çaldığını duydu. Lopez ise yatağındaydı ve hareketsizdi. Hemen ambulans ve polis çağrıldı. Porto Rikolu oyuncu hayatını kaybetmişti. Voleybolcunun cenazesi, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polisin evde yaptığı araştırmada, intihar, uyuşturucu kullanma ve cinayet şüphesine ise rastlanmadı.

Nilüfer Belediyespor oyuncuları takım arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Pilar Marie Victoria Lopez’in cenazesi, geçen pazartesi ailesi, menajeri, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kulüp yöneticileri ve takım arkadaşlarının katıldığı tören sonrası toprağa verilmek üzere uçakla Porto Riko’ya gönderildi.

Oyuncunun neden öldüğü büyük merak konusuydu. Ön otopsi raporu çıktı. Pankreasında kanama belirlenen Lopez’in vücudunda başka bir iz yoktu. Bu da voleybolcunun gıda zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği şüphesini arttırdı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, kesin nedeni yapılacak otopsi sonucu belirlenecek Pilar Marie Victoria Lopez’in ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Paralimpik Oyunları'nda harika gece: İntihar girişiminden altın madalyayaParalimpik Oyunları’nda harika gece: İntihar girişiminden altın madalyaya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.