Olympiacos-Panathinaikos havai fişek damga vurdu, maç tatil edildi

Yunanistan'da sezonun en önemli maçlarından biri yarıda kaldı. Olympiacos ve Panathinaikos arasında oynanan karşılaşmada sahaya atılan havai fişeklerden biri ısınan Pana oyuncusu Juankar'ın yanına düştü. Oyuncu yerde kaldı, tedavisi soyunma odasında devam etti, maç tatil edildi.

Spor 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Olympiacos-Panathinaikos derbisi yarıda kaldı.

Olympiacos ve Panathinaikos arasında oynanan derbi mücadelesi bitemedi. İkinci yarının başında 1-1 devam eden mücadele sahaya atılan havai fişeklerin Pana’lı Juankar’ın yanına düşmesi sonucu tatil edilmek durumunda kaldı.

Taç çizgisi kenarında ısınan Juankar’ın yanına Oly taraftarları tarafından atılan bir havai fişek düştü. Olay Oly’nin 1-1’i yakalamasından biraz sonra meydana geldi. Juankar o an yere yığıldı. Pana’lı oyuncular oyun alanını tünelden terk ettiler. Juankar’ın tedavisi de soyunma odasında sürdü. Oyuncu bir süre işitme kaybı yaşarken maça 1 saat ara verildi. Bu süreçte Pana tarafı sosyal medyadan bir gönderi yayınlayarak “Isınmakta olan takımımızın oyuncularının üzerine bir havai fişek düştü. Juankar yaralı olarak yerde. Maça ara verildi. Takımımız soyunma odasına çekiliyor.” dedi.

1 saat geçmesine rağmen oyun durmaya devam etti ve Pana cephesinden “Derbinin durma süresinin üzerinden bir saat geçti. Takımımız soyunma odasında kalmaya devam ediyor” açıklaması geldi.

Uzun süre beklemenin ardında 21.30 sularında maç tatil edildi. Pana tarafından atılan tweette “Hakem maç sayfasını kapattı ve maçın kaderi mahkemelerde belirlenecek.” denildi.

Akıllara Güneş geldi

Ancak maçın yarıda kalmasına tepki gösteren biri vardı. Olympiacos Başkanı Vangelis Marinakis “Doktor olaydan 1 saat sonra bir muayene yaptı ve Juankar’ın klinik durumu uygun dedi. Yönetmeliklere göre, maçın oynanması lazım. Bir havai fişek atıldı, her iki takımdan da oyuncular ısınıyordu, sadece bir oyuncuda sorun oldu. Doktor en başından beri havai fişeğin Juankar’a gelmediğini söyledi zaten. Havai fişek yanına geldikten sonra ayağa kalkamadığını, başının döndüğünü söylemiş doktora. Stadyumdan çıkarken de kafasına bir sargı bezi bağlamış. Geçen sene Panathinaikos deplasmanında oynarken, yedek kulübemize bıçaklar, çakılar, el yapımı patlayıcılar attılar. Bin tane havai fişek attılar, çıktık oynadık, kaybettik. Sorun yok. Finnbogason’un bacağı yandı, oynayamadı ama onun yerine başka oyuncuyla oynadık. Doktorlar, Juankar’da hiçbir sorun yok diyor ama Panathinaikoslular ‘Maç oynanmasın’ dedi.” şeklinde konuştu. Bu açıklama sonrası akıllara 2017’de Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında Kadıköy’de oynanan Türkiye Kupası maçı geldi. O maç da yarıda kalmış, sahaya atılan maddelerden etkilendiği söylenen Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, soyunma odasından kafasında dikiş izleriyle beraber çıkmıştı.

Tarihin en iyi sezon başlangıcıTarihin en iyi sezon başlangıcı

 

Marinakis ayrıca doktorla alakalı olarak “Doktora ‘Oynayabilir raporu yazamıyor musun?’ dedim, ‘Anneme küfürler ediliyor, ölümle tehdit ediliyorum, telefonuma onlarca mesaj geliyor.’ dedi. Biz maça devam etmek istiyorduk, Panathinaikos ise yarıda bırakmak… Şimdi bu maça mahkemeler karar verecek. Devam etmemesi için hiçbir sebep yoktu aslında…” açıklamasını da yaptı.

2019’da Olympiacos’un sahasında oynanan derbide bir grup taraftar sahaya inmiş ve yedek kulübesindeki oyunculara saldırmıştı. Maç tatil edilmiş ve o anki skor olan 1-0’la Oly lehine tescil edilmişti.

Sonuç olarak dün yarıda kalan maç için de karar mahkemede verilecek ve sonuç mahkeme tarafından tescil edilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.