Onana Kamerun’la barıştı, Altay’a gün doğdu

2022 Dünya Kupası sonunda teknik direktör Song'la tartışan ve milli takımdan ayrılan Andre Onana, yaptığı açıklamayla Kamerun Milli Takımı'na geri döndüğünü açıkladı. Onana, Afrika Uluslar Kupası'nda oynarsa yokluğunda Manchester United kalesini Altay Bayındır'ın koruması olası.

Spor 5 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Andre Onana Kamerun Milli Takımı'na döndü.

Manchester United’ın Inter’den transfer ettiği kaleci Andre Onana, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda olumsuz anlamda gündeme gelen isimlerden oldu. Onana, ayağı iyi kaleci tanımına uymakla beraber bu özelliğini Kamerun Milli Takımı’nda da kullanmak istiyordu. Ancak takım teknik direktörü eski Galatasaraylı Song bunu istemiyor ve uzun oynamasını istiyordu. İki taraf arasındaki gerginlik gün geçtikçe arttı. Yolun sonunda Onana grup aşaması devam ederken takımdan ayrıldı ve milli takıma veda etti.

O dönem Inter’in kalecisi olan Onana yaz transfer döneminde Erik Ten Hag yönetimindeki Manchester United’a transfer oldu. Onana yeni sezona 4 maçta 8 gol yiyerek pek de istediği başlangıcı yapamadı.

Oyuncu, ilk milli arada geçtiğimiz aralık ayında verdiği radikal karardan döndüğünü açıkladı. Onana, Kamerun Milli Takımı’na döndüğünü ve takımının Afrika Uluslar Kupası Eleme maçında Burundi’ye karşı oynayacağı karşılaşmada kalesini koruyacak.

 

Onana’nın bu karar değişimi Türk futbolu için de haber değeri taşıyor. Zira Kamerun Afrika Uluslar Kupası’na katılma başarısı gösterirse Onana’nın Kamerun Milli Takımı’na seçilmesi kesin gibi. 13 Ocak – 11 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenecek turnuva devam eden sezonu ortasına denk gelecek. Dolayısıyla Manchester United bu süreçte Premier Lig mücadelesini sürdürecek. 30 Aralık 2023 tarihinde Notthingham Forest maçı Onana’nın son maçı olma ihtimali taşıyor. Bu maçın ardından 13 Ocak tarihinde Tottenham, 30 Ocak tarihinde Wolverhampton, 3 Şubat tarihinde West Ham United ve 10 Şubat tarihinde Aston Villa maçları var. Hatta Onana’nın finale kadar gitmesi halinde 17 Şubat tarihindeki Luton Town maçında da boy gösterememesi muhtemel.

Söz konusu maçlar için Manchester United’ın elindeki alternatif milli kaleci Altay Bayındır. Altay, United’ın bu yaz yaptığı iki kaleci transferinden biriydi. Fenerbahçe’den 5 milyon euro bonservis artı sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında transfer edilen Altay, Dean Henderson’ın Crystal Palace’a gitmesi sonrasında takıma eklenmişti. Onana’nın birinci yedeği hüviyeti taşıyan 25 yaşındaki kaleci yılbaşının ardından bir süre Kırmızı Şeytanların kalesini koruyacak gibi görünüyor.

Manchester United'ın '1' numarası AltayManchester United’ın ‘1’ numarası Altay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.